<rekruttering>

Tidenes raskeste interne jobbytte? Møt lederen for Accelerate-programmet

Mulighetene for nye, spennende utfordringer i et stort konsern var et sentralt argument da Per Ejnar Thomsen takket ja til jobben som smidig coach i Capgemini høsten 2021. Allerede etter noen uker som nyansatt dukket det opp en intern stillingsutlysning …
in e
w
Lenke kopiert

– Etter mange år i IT-bransjen som utvikler, prosjektleder og produktleder var jeg i en fase hvor jeg forsøkte å finne ut hvordan jeg kunne bruke kompetansen min best mulig, sier Per Ejnar Thomsen og tenker tilbake til sine første møter med Capgemini.

Høsten 2021 ble han hentet til rollen som smidig coach, og fikk et godt inntrykk av selskapet.

– Gjennom flere samtaler ble jeg overbevist av Capgemini sitt fokus på kompetanseutvikling, og mulighetene til spennende roller nasjonalt og internasjonalt. Det viste seg fort å stemme veldig bra, smiler han.

LES OGSÅ: Her skaper du akkurat den karrieren du ønsker

Ny rolle etter noen uker

Som smidig coach skulle Per Ejnar Thomsen hjelpe kunder med å forstå og implementere smidige metoder, men allerede etter et par uker som nyansatt dukket det opp en intern stillingsutlysning som leder for talentprogrammene.

– Det så ut som en kjempespennende mulighet til å jobbe med unge talenter, utvikle meg videre som leder og å bli kjent med selskapet på tvers av lokasjoner. Denne prosessen førte til at jeg ble spurt om å lede Accelerate-programmet, forteller han.

– For meg ble dette også en bekreftelse på en av hovedgrunnene til at jeg takket ja til å jobbe i Capgemini i første omgang, nemlig muligheten til å få nye, spennende utfordringer uten å bytte arbeidsgiver, sier Thomsen som selv jobber fra selskapets satelittkontor i Haugesund.

LES OGSÅ: Upskill.no er Capgeminis eget fellesskap for livslang læring

Utvikler spydspisser

Capgemini investerer mye i faglig utvikling for ansatte, og tilbyr to ulike talentprogrammer med en varighet på 12 måneder. Januar 2022 startet Philippa Tronstad (som du kan bli kjent med her) som leder for graduate programmet Ignite, mens Per Ejnar Thomsen tok over styringen for Accelerate – et intensivt opplæringsprogram for talenter med noen års erfaring.

Thomsen forteller at det er flere grunner til at Accelerate er viktig for Capgemini.

– Accelerate er et tilbud til talenter med høy motivasjon som ønsker å bli våre neste spydspisser innenfor skyteknologi. Derfor et det et av flere viktige tiltak for å få flinke folk til å bli i selskapet lenger, og det kan være avgjørende i jakten på skarpe hoder når vi rekrutterer.

– Vi har allerede flere eksempler på ansatte som har valgt Capgemini fremfor konkurrenter på grunn av muligheten til å delta i Accelerate, sier han.

LES MER OM ACCELERATE-PROGRAMMET HER

Store ambisjoner

Talentprogrammet bidrar til at Capgemini-kundene får tilgang til markedsledende kompetanse innen skyteknologi, og dermed støtter programmet også selskapets vekstambisjoner. Den siste tiden har Thomsen og hans kolleger jobbet med å forbedre programinnholdet basert på erfaringene i pilotkullet og det pågående 2022-kullet, og har nå startet opptaksprosessen for 2023.

– En av de viktigste forbedringene vi gjør er å spisse innholdet ytterligere mot de ulike profilene vi har med i programmet. Fremover vil vi derfor tilby to ulike løp. Ett løp hvor det tekniske innholdet er rettet mot utviklere, og ett løp med fokus på plattform. Som i de pågående kullene blir det selvsagt mye faglig innhold knyttet til konsulentrollen, ledelse og sikkerhet, forklarer Accelerate-sjefen.

Han gleder seg til å se deltakere som har gjennomført programmet ende opp i nøkkelroller i de mest spennende prosjektene Capgemini er involvert i.

– Det vil være det beste beviset vi kan få på at programmet lever opp til forventningene, både for deltakerne, selskapet og våre kunder, avslutter Per Ejnar Thomsen.

LES MER OM ACCELERATE-PROGRAMMET OG SØK JOBB I CAPGEMINI HER

 

 

Dette er Capgemini Accelerate

Ved å delta i Capgemini Accelerate kan du bli en av våre neste fageksperter innen skyteknologi.

  • Programmet strekker seg over 12 måneder og består av kurs, sertifiseringer, foredrag og gruppeprosjekt med praktiske oppgaver.
  • Få et unikt kompetanseløft innenfor skyteknologi, arkitektur, sikkerhet, presentasjonsteknikk, forretningsforståelse og lederskap.
  • Du vil lære av Capgeminis fageksperter, som er blant de aller dyktigste i bransjen, og eksterne kurs- og foredragsholdere.
  • Bygg nettverk med deltakere fra de andre byene Capgemini er lokalisert i.

Etterspørselen etter denne kompetansen er stor, og vi ser etter ambisiøse og talentfulle kandidater som vil ta ut sitt potensiale og sette fart i karrieren.

Har du spørsmål om Accelerate?
Kontakt Per Ejnar Thomsen: per.thomsen@capgemini.com