<kompetanse>

Arbeidshverdagen blir aldri «som før» igjen

Etter nærmere to år med hjemmekontor og digitale møter er vi i ferd med å finne veien tilbake til den fysiske arbeidsplassen, kaffemaskinen og møterommene. Men kommer vi noen gang tilbake til en arbeidshverdag lik den vi hadde pre-covid? Og bør det egentlig være et mål?
in e
w
Lenke kopiert

To som er helt sikre på at arbeidslivet er endret for godt – og til det bedre – er Andreas Gjærde og Morten Yndesdal i Modern Work-teamet hos Capgemini. Vi har tatt en prat (på Teams, selvsagt!) for å høre hva de tenker om den såkalte «nye normalen».

Morten: I årevis har vi prøvd å overtale ledere om at det er mulig å arbeide minst like effektivt uten å fysisk være til stede på arbeidsplassen eller møterommet. Det måtte en pandemi til, men nå håper og tror jeg de fleste bedriftsledere ser verdien av den digitale arbeidsplassen. Norske selskaper var ikke i nærheten av å være rigget til den hverdagen som ble en virkelighet i mars 2020, noe vi i Modern Work-teamet fikk kjenne på kroppen.

Andreas: Vi hadde kommet hit vi er nå før eller senere, men det er ingen tvil om at Covid-19 har fremskyndet prosessen med flere år. Teknologi, opplæring, alt måtte på plass i rekordfart. For store og små selskaper landet over, i en veldig uoversiktlig tid. Det er det nærmeste vi kommer ekstremsport i vår bransje.

Andreas Gjærde er Managing Consultant for Modern Work-teamet hos Microsoft Platform and Solutions i Capgemini Norge. Foto: Oda Hveem

… og vi vender ikke tilbake til gamle vaner nå?

Morten: Nei, til det er det altfor mange små ting som har gjort hverdagen enklere. Tenk bare på gjennomføringen av møter. Før måtte først bruke tid på å finne et tidspunkt som passet for alle, møtedeltakerne måtte bruke tid på å fysisk komme seg dit, og det var vanskelig for noen å kaste seg med i siste liten, eller gjøre en gjestevisitt midt i.

Andreas: Nå kan du, ved å bruke Microsoft Teams for eksempel, se hvem som til enhver tid er «grønne» og sette opp et møte på sparket. Om du trenger input fra noen andre underveis, er det enkelt å «drag and droppe» de inn i samtalen.

Modern Work-teamet jobber med hele spekteret av Microsoft 365 og hjelper kundene med å få maksimalt ut av verktøyene i den moderne arbeidshverdagen. Her ser vi Andreas i en typisk møtesituasjon i Teams Foto: Oda Hveem

Hvilke fordeler gir dette?

Andreas: Raskere beslutninger og fremdrift. Vi ser også at det blir vanligere å booke møter som varer i for eksempel 25 minutter, da har du tid til å ha en liten pause før neste møte uten at du drar med deg forsinkelser. For oss som er vant til å kjøre prosjekter på flere lokasjoner har det geografiske skillet blitt visket ut. Før kunne det gjerne være litt oss og dem. Nå spiller det null rolle hvor folk fysisk sitter, og vi blir sammensveiset på en helt annen måte.

Betyr dette at fysiske møter har utspilt sin rolle?

Morten: Nei, det gjør det ikke. Jeg ser nå, etter at vi har kommet tilbake til kontoret, at fysiske møter absolutt har sine fordeler også. Du får en annen følelse av tilstedeværelse, noe som ofte kan være viktig. Klassiske eksempler på det er medarbeidersamtaler, teambuilding, oppstartsmøter og vanskelige samtaler.

Morten Yndesdal er leder for Modern Work-teamet hos Microsoft Platform and Solutions i Capgemini Norge. Foto: Oda Hveem

Det handler om å finne rett balanse?

Morten: Poenget er i hvert fall å ta med seg alle de gode elementene fra det siste halvannet året. Vi bruker mye tid og ressurser på å skape gode digitale møteplasser. Hvordan får vi møter til å flyte godt? Det handler om tekniske løsninger, kameraer og lyd, og det handler om praksis for god møteledelse.

Andreas: Møterom må tilpasses både fysiske og digitale møter, men ikke alltid på den måten man tror. Det er ikke sånn at du investere titusenvis av kroner i fancy konferansesystemer, når alle som deltar på møtet uansett har en laptop med Microsoft Teams, mikrofon og kamera.

 

Modern Work

Modern Work-teamet i Capgemini tilbyr en totalleveranse for kunders reise til en moderne arbeidshverdag. Fra design til planlegging, implementering, sikring, innføring og forvaltning.

Teamet leverer en rekke tjenester og består av alt fra rådgivere til løsningsarkitekter, utviklere og eksperter innen områder som sikkerhet eller adopsjon. Teamet jobber med hele bredden av Microsoft 365 og med teknologi og produkter som Teams, SharePoint, OneDrive, Exchange, Power Platform, Sikkerhet, Compliance/Etterlevelse og Azure.