<kompetanse>

– Her sitter prestasjonskulturen fortsatt i veggene

Da han forlot Capgemini i 2010 bestod Stavanger-kontoret av 80 ansatte og én kontorfløy. Tre etasjer og 320 ekstra ansatte senere er Arnt Vegard Espeland tilbake i Maskinveien 24 på Forus. Vi har tatt en prat med den «hjemvendte» ringreven.
in e
w
Lenke kopiert

Arnt Vegard Espeland fullførte sin mastergrad i informasjonsteknologi ved Universitetet i Stavanger i 1998, og startet sin profesjonelle reise som programvareutvikler hos Statoil (nå Equinor). Samtidig var internett i ferd med å omforme teknologilandskapet, og Espeland fikk tilbud om jobb i start-up-selskapet Intradoc.

– Der fikk jeg både kundeansvar og jobbet med design og utvikling av applikasjoner. Kjekke folk, entusiastisk og innovativt miljø, sier han om årene i selskapet som dessverre måtte skalere betydelig ned da dot com-bobla sprakk.

Det banet vei for Espelands første periode i Capgemini Stavanger. Først som javautvikler fra 2002:

– Deretter som bedriftsarkitekt og teknisk leder for et E&P Data Management Strategy-prosjekt, og som løsningsarkitekt i prosjektutvikling av ny arkitektur og implementeringsstrategi – begge deler innen olje- og gassektoren, sier han.

– Hos Capgemini får jeg det beste fra begge verdener. Tryggheten i å jobbe i et stort, internasjonalt og solid firma – kombinert med lokal autonomi, sier Arnt Vegard Espeland som har vendt tilbake til Capgemini etter 14 år.

Kontor med «gründer-attitude»

Som Capgemini-ansatt mellom 2002 og 2010 opparbeidet Espeland seg erfaring fra internasjonal standardisering og løsningsarketektur, og holdt blant annet flere workshops i Integrated Operations og SOA (Service Oriented Architecture) for store olje- og gasselskaper. Det var med andre ord en seniorressurs som forsvant ut dørene i Maskinveien 24 for drøyt fjorten år siden.

– Siden da har jeg vært fast ansatt i Equinor i en periode, jeg har jobbet som leder innen både banksektoren og i et programutviklingsselskap. Men det er nok de fem årene som Software Development Manager hos gründerfirmaet Sekal som har betydd mest for meg, sier han og forklarer:

– Her var jeg med på å utvikle en real-time drillingsoftware, bygget opp en R&D-avdeling og kommersialiserte softwaren. Jeg har nok en gründerånd i meg som ikke vil dø.

Nettopp den gründerånden var avgjørende da Espeland høsten 2023 igjen fattet interesse for mulighetene som fantes i selskapet han hadde forlatt et drøyt tiår tidligere.

– Hos Capgemini får jeg det beste fra begge verdener. Tryggheten i å jobbe i et stort, internasjonalt og solid firma – kombinert med lokal autonomi. Dette er unikt, og gjør at Capgemini Stavanger er et kontor med skikkelig «gründer-attitude», mener han.

LES OGSÅ: Nøkkelen til suksess er å ha riktige folk på riktig plass

– Prestasjonskulturen sitter i veggene

Sandesbuen forteller at han var heldig med timingen høsten 2023. Stavangerkontoret var på utikk etter noen med hans kompetansen, og stillingen som Principal Enterprise Architect ble nyopprettet til Espeland.

– Som sektorleder for energy, utility and carbon får jeg bygge organisasjon samtidig som jeg fortsatt lager løsninger for kundene våre, noe jeg synes er veldig spennende.

Da han forlot Capgemini i 2010 jobbet det åtti mennesker i én fløy i Maskinveien 24 på Forus. I dag har selskapet tre etasjer for seg selv – og teller totalt 400 ansatte. Alt har blitt større og mer profesjonelt, mener Espeland.

– Samtidig er kulturen den samme som den var for fjorten år siden, selv om nesten hele mannskapet er byttet ut. Det er en ihuga jærsk mentalitet og prestasjonskultur som tydeligvis sitter godt i veggene her. Vi jobber sammen og spiller hverandre gode.

Som del av et stort konsern har man alltid gode rammeverk å benytte seg av i arbeidet. Samtidig står hvert Capgemini-kontor også fritt til å gjøre ting på sin måte.

– Det er en dynamikk som er veldig spennende. For min del er det veldig positivt at fagmiljøet er sterkt både lokalt i Stavanger og globalt. Det gjøres mye bra når det kommer til kursing og sertifiseringer. Det sosiale har også utviklet seg mye, og det er et enormt tilbud uansett om du liker gaming, idrett eller en god fest, sier Arnt Vegard Espeland.

– På jakt etter flere dyktige folk

Capgemini har vært til stede i Stavanger i mer enn førti år, har bygget stein på stein og er i dag rundt 400 ansatte, forteller kontorsjef Eivind Gjesteland.

– Kontoret vårt på Forus er designet og innredet for samhandling og høy trivsel. Dette er viktig fordi rundt 100 av våre ansatte jobber fysisk på vårt kontor og leverer prosjekter herfra, sier han.

Gjesteland tror det er mange grunner til at dyktige folk som Arnt Vegard Espeland vender tilbake til Capgemini etter en periode borte fra selskapet.

– Det er et veldig godt fagmiljø her – som drives av konsulentene for konsulentene. Kulturen vi har for erfaringsdeling, kombinert med skreddersydde utviklingsplaner for hver enkelt ansatt, blir høyt verdsatt. I tillegg er vi et verdi-drevet selskap med fokus på frihet, trivsel og work-life-balance, forklarer han.

Capgemini Stavanger er i vekst og skal utvide med flere dyktige ansatte i årene som kommer.

– Vi er alltid på jakt etter teknologer. I tillegg ser vi etter fremoverlente folk med kunnskap og erfaring fra andre bransjer, og som ønsker å vri karrieren inn mot IT og teknologi. I mange av prosjektene vi leverer trenger vi nemlig fagfolk fra ulike bransjer som kan hjelpe til med å forstå hvordan teknologi kan brukes for å løse en forretningsmessig utfordring.

–Derfor investerer vi også mye i å bygge teknologi-kompetanse på toppen av annen relevant erfaring for denne typen kandidater, avslutter Eivind Gjesteland.

 

Bli kjent med dine karrieremuligheter hos Capgemini

Bli kjent med Capgemini og dine karrieremuligheter over en kopp kaffe. Uten noen forpliktelser!

Book kaffeprat her