<teknologi>

– Her skaper du akkurat den karrieren du ønsker

Han har tilbrakt de siste tolv årene i samme selskap og gleder seg fortsatt til å stå opp og gå på jobb hver morgen. Vi har tatt en prat med Anders Snellingen om hva som gjør Capgemini til en god plass å være.
in e
w
Lenke kopiert

Året er 2011. Anders Snellingen er i ferd med å fullføre utdannelsen i informasjonsvitenskap ved Universitet i Bergen og velger å skrive sin avsluttende masteroppgave om Capgeminis jobb med pensjonsprogrammet. En avgjørelse som får større betydning enn han aner.

– Det var mitt første møte med selskapet. Siden har jeg ikke sett meg tilbake, sier han tolv år senere, nå som Head of Cloud & Custom Applications Oslo i Capgemini.

Vi søker etter en erfaren Java-utvikler. Les mer her.

Utvikler, foreleser og karriereveileder

– Etter at masteren var ferdig, ble jeg ansatt som en del av TAG (Technology Analysis Group) som var myntet på nyutdannede, litt som IgnITe er i dag, forklarer han.

I starten var det mye fokus på kompetanseutvikling, sertifisering og nettverksbygging. Snellingens første prosjekt var i offentlig sektor.

– Det var et full stack-prosjekt hvor jeg var en del av et team som utviklet en kartapplikasjon for dem. Jeg var der en god stund, før jeg etter hvert ble leid inn for å lære opp en del av IT-avdelingen på Handelshøyskolen BI i Java og testdrevet utvikling. Ikke bare lærte jeg opp ansatte, jeg skrev også kode med dem, sier han.

Anders Snellingen i prat med Bjørn Frode Kvernstuen, Java CTO fra våren 2021. Foto: Fartein Rudjord

Parallelt med jobben som utvikler, engasjerte Snellingen seg stadig mer i internarbeid. Han ble en del av kjernegruppen som arrangerte fagkvelder, meldte seg som karriereveileder for ansatte, og jobbet mye med tilbudsarbeid.

– Alt dette gjorde at jeg knyttet kontakter på kryss og tvers i selskapet og ble godt kjent med ledelsen, sier han.

Avdelingsleder i fem år

Snellingen tror det at han viste så mye engasjement og interesse for interne prosjekter  og tilbudsarbeid bidro til at han for fem år siden ble spurt om å ta over som avdelingsleder for Digital Development Java.

–  Da hadde jeg allerede fungert som nestkommanderende for daværende avdelingsleder en periode, ved siden av jobben med å se på nye måter å automatisere byggeprosesser hos en større aktør innen finans og forsikring, sier han.

Avdelingslederstillingen krever at han bruker mye tid på tilbudsarbeid, strategi og oppstart av nye initiativer og prosjekter. Samtidig prøver han å være «hands on» på de ulike prosjektene som til enhver tid pågår.

– Det er viktig at jeg ikke mister kontakt med markedet, slår han fast.

Som leder for utviklerne i Capgemini Oslo lover Anders Snellingen spennende Java-prosjekter i tiden fremover. Foto: Fartein Rudjord
I et så stort selskap som Capgemini har du alle muligheter, uansett hva slags fag du vil fordype deg i, hvilke kunder du vil jobbe med, eller hva slags rolle du ønsker i teamene.
Anders Snellingen

Prosjekterer som engasjerer

Når Anders Snellingen avgjør hvilke prosjekter avdelingen hans skal si ja til, tar han alltid en diskusjon med hver enkelt som eventuelt skal inn på teamet.

– Det er viktig at vi har litt is i magen, at vi prioriterer de prosjektene som er spennende for oss. Det vil si om prosjektet passer med tanke på karrieremål, teknologi og sektor-ønsker. Gjennom hele karrieren min i Capgemini har jeg fått jobbe med ting jeg genuint interesserer meg for, og det ønsker jeg at kollegene mine skal få også, sier han.

Arbeid som gjør en forskjell

Selv elsker han å jobbe med samfunnsnyttige prosjekter. Og favorittprosjektet (så langt)?

– Det må være TRULS-prosjektet. Et prosjekt for Statens Vegvesen hvor jeg og to IgnITere skulle lage en applikasjon fra scratch. Tech, stack, arkitektur, databehandling og koding – alt fra bunnen av. Ved å identifisere mulige forbedringer på veinettet skal Statens Vegvesen redusere tap av liv og hardt skadde i trafikken. Applikasjonen vi utviklet har som formål å gjøre det enklere å analysere ulykker og hvor de har skjedd.

– Løsningen er viktig for at vegvesenet skal nå visjonen om null hardt skadde og drepte i trafikken. Og for oss ble det et eventyrprosjekt. Fra å være tre stykker i oppstarten ble vi til slutt et team på ti-elleve personer, sier han.

Hvorfor Capgemini?

Tolv år i samme selskap er lenge. Spesielt når vi snakker om de første årene av karrieren, hvor enkelte hopper fra selskap til selskap for å bygge CV. Hva er det som gjør Capgemini til en arbeidsplass man blir hos i år etter år?

– Du trenger ikke bytte selskap for å få nye muligheter. I et så stort selskap som Capgemini har du alle muligheter, uansett hva slags fag du vil fordype deg i, hvilke kunder du vil jobbe med, eller hva slags rolle du ønsker i teamene. Her bygger du den karrieren du ønsker, slik jeg har gjort i mine tolv år her. Det er en styrke både for oss ansatte og for bredden i selskapet, sier Anders Snellingen.

Anders er opptatt av at teamet skal få faglig påfyll og ha møteplasser for fagprat. Foto: Oda Hveem

–I tillegg er det selvsagt en kjempefordel at det er så mange bra folk her. Vi bruker jo minimum en tredel av døgnet på jobb. Derfor er det viktig å være omgitt av mennesker som du trives med både sosialt og faglig.

 

Profilene vi vet vi trenger

I Capgemini er det viktig at vi til enhver tid har ansatte som besitter kompetanse på ny teknologi. Vi ser både etter deg med et par års erfaring – og deg som har lang fartstid. Er du brennende opptatt av teknologi og motiveres av å lære, bli utfordret og lykkes med å hjelpe andre lykkes – da skal du ta kontakt med oss!

For en oversikt over våre roller og muligheter  Klikk her