<teknologi>

– Accelerate-programmet var gulroten som fikk meg hit

Møt Rakel Jakobsen og Nils Nortier Jensen, begge Java-utviklere som deltar i Capgeminis Accelerate-program. Det har gitt duoen muligheter de ikke ville fått noen annen plass.
in e
w
Lenke kopiert
Både Rakel Jakobsen og Nils Nortier Jensen har tittelen Senior Consultant. De har jobbet i Capgemini i henholdsvis ett og fire år, og deres erfaringer er at Accelerate-programmet ga dem mye både faglig og sosialt.
 

Fakta om Accelerate-programmet

Et program for unge, motiverte konsulenter som ønsker mer kunnskap innen cloud og tech. Accelerate-programmet består av intensive kursdager, praktiske oppgaver og sosiale arrangement. Programmet går over ett år og gir deltakerne teknisk kompetanse innen cloud platformene Microsoft Azure og Amazone Web Services, arkitektur, sikkerhet i tillegg til presentasjonsteknikk og forretningsforståelse.  

– Jeg brenner for teknologi, og Accelerate ga meg mulighet til å fordype meg i Cloud-faget selv om jeg ikke jobber direkte med det på prosjekt. I tillegg får du en gjeng du løser oppgaver sammen med. Totalt består programmet av 20-30 topp motiverte kandidater hvert år, noe som er en stor fordel både faglig og sosialt, forteller Nortier Jensen.

Jakobsen hadde bakgrunn både som utvikler og Cloud Engineer før hun startet i Capgemini. Accelerate ga henne mulighet til å kombinere det beste fra to verdener.

– Jeg ønsket meg tilbake til Java-utvikling, men ønsket ikke helt å gi slipp på Cloud. Da var Accelerate-programmet midt i blinken fordi det ga meg muligheten til å lære mer om Cloud samtidig som jeg jobbet som Java-utvikler. Det var rett og slett gulroten som fikk meg hit, sier hun.

 Hun deler kollegaens tanker om at den sosiale delen av programmet er viktig.

– Det er en veldig god mulighet til å bli kjent med folk når man er ny i jobben.

EKSPERTER: Både Rakel Jakobsen og Nils Nortier Jensen var allerede seniorutviklere da de startet Accelerate-programmet. Gjennom programmet har de opparbeidet seg ekspertkunnskap innen Cloud (SME).

TEST DEG SELV

Ønsker du:

  • Å bli en fagekspert innenfor skyteknologi?
  • Etterspurt bransjeerfaring i krevende og spennende prosjekter?
  • Faglig utvikling gjennom tidsriktige kompetanseområder og verktøy?

Svarte du JA på spørsmålene over? Er dette programmet for deg! Les mer her.

 

Unikt tilbud

 

Deltakerne på Accelerate-programmet velger om de ønsker sertifisering i AWS eller Azure. Totalt får de tre Cloud-sertifiseringer og én sertifisering i Kubernetes. Dette er et unikt tilbud som kun tilbys i Capgemini.

– Jeg har hørt at andre har arkitektskole, men tviler på at det finnes steder der man gjør så mye så intensivt rettet mot Cloud, sier Rakel Jakobsen.

Accelerate er én konkret fordel og mulighet man får som seniorutvikler i Capgemini. Finnes det flere gode grunner til å velge Capgemini?

Nils Nortier Jensen har reflektert mye over hvorfor han trives like godt etter fire år i selskapet.

– Muligheten til å utvikle seg tror jeg er unik. Det har alltid vært en kontinuerlig økning av utfordringer etter hvert som jeg har blitt komfortabel med oppgavene jeg har fått. Det å være i utvikling er noe jeg prioriterer i min karriere, sier han.

God læring utenfor komfortsonen

 

– Det er bare å rekke opp hånda om du ønsker nye muligheter og utfordringer underveis i programmet, sier Rakel Jakobsen.

Hun slår fast at det ligger mye god læring i å bevege seg utenfor komfortsonen.

– For eksempel er det spennende å få teknisk ansvar innen områder hvor jeg kanskje er litt uerfaren. Samtidig er det en trygghet i å ha så mange dyktige folk rundt seg, mener hun

Viljen til å dele kunnskap er noe begge seniorutviklerne trekker fram som typisk for Capgemini-ansatte, samtidig som sosiale arrangementer bidrar til å gjøre arbeidsplassen til et levende og støttende fellesskap.

– JAVA-ledergruppen, for eksempel, organiserer regelmessige samlinger som middager og andre sosiale aktiviteter, og bringer kolleger sammen utenom jobben. I tillegg gir månedlige frokoster en mulighet for nettverksbygging og samarbeid, sier de.

Former egen karriere

Nils Nortier Jensen jobber for tiden som konsulent i helsesektoren – som er en motivator i seg selv.

– Jobben vi gjør her utgjør en konkret forskjell i folks liv, og det er spennende å utvikle kritiske tjenester som er viktige for det moderne Norge, sier han.

– I nærmeste fremtid vil jeg fordype meg mer innen arkitektur, jeg vil utvikle meg som leder, og jeg er samtidig veldig nysgjerrig på salgs- og tilbudsbiten. Fordelen her i Capgemini er at vi i stor grad står fritt til å forme vår egen karriere.

Jakobsen, på sin side, gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer når Accelerate-programmet er gjennomført.

– Jeg har blitt spurt om å ta på meg en rolle som vil gi meg mer ansvar internt, samtidig som kunnskapen jeg tilegner meg gjennom Accelerate gjør at jeg kan bidra på flere områder enn tidligere, for eksempel innen DevOps, avslutter hun.

  • Les mer om vår Accerelate-program her

Kort fortalt: Rakel Jakobsen

 

Capgemini-ansatt siden: februar 2022

Kontor: Oslo

Jobber akkurat nå med: Et prosjekt i kollektivtransportbransjen, hvor jeg sammen med et stort team fra Capgemini har ansvar for et komplekst og veldig viktig pengefordelingssystem

Det beste med Capgemini er: Muligheten for å lære og vokse, samt alle de morsomme folkene!

Når jeg ikke jobber: Spiller jeg fotball på Vålerenga 3, henger med venner og samboeren – eller går tur med hunden min Milo!

Om fem år: Er jeg fortsatt i Capgemini med nye utfordringer 😊

Kort fortalt: Nils Nortier Jensen

 

Capgemini-ansatt siden: 2019

Kontor: Oslo

Jobber akkurat nå med: Et prosjekt i helsesektoren, hvor jeg er en del av tech-lead teamet som har ansvar for mikrotjeneste-portefølen og et offshore team.

Det beste med Capgemini er: Dyktige kollegaer og en givende hverdag.

Når jeg ikke jobber: Trening og litt gaming mellom slagene.

Om fem år: Jobber jeg fortsatt med utvikling, men som tech-lead eller arkitekt.