<konsulent>

– Gleder meg til å ta fatt på karrieren!

Maria Magnussen ble i sommer tidenes første praksisstudent ved Capgemini Bergen. Det ga mersmak for begge parter, og når masterstudiene er unnagjort neste sommer vender Maria tilbake til lokalene i Krinkelkroken 1 – som fulltidsansatt.
in e
w
Lenke kopiert

Sunnmøringen Maria Magnussen er i ferd med å fullføre sin mastergrad i strategisk markedsføring ved Handelshøyskolen BI Oslo, og har allerede begynt å glede seg til kapittelet som åpner seg når skolebøkene lukkes: Fast jobb som Capgemini-konsulent i Bergen.

– Konsulentbransjen har alltid vært attraktiv for meg. Det å kunne jobbe med ulike kunder, på ulike prosjekter, hvor den ene dagen er ulik den neste. Jeg trives godt og lærer best når jeg beveger meg litt utenfor komfortsonen, sier Magnussen.

Involvert i det meste i Capgemini Bergen

Ønsket om å få prøve seg utenfor komfortsonen ble oppfylt da Maria Magnussen i sommer ble den aller første praksisstudenten ved Capgemini Bergen.

– Jeg føler jeg fikk være med på alt. Onboarding, planlegging av eventer, jeg var innom de ulike avdelingene, stod og representerte Capgemini på karrieredagen, og mye mer. Merima, som hadde ansvar for å følge meg opp, lot meg virkelig være en del av laget. Utrolig lærerikt og gøy! sier Magnussen.

Hun rakk også å få et godt inntrykk av selskapet.

– Capgemini har tydelige, gode verdier og et veldig godt arbeidsmiljø. Kontoret i Bergen tok imot meg med åpne armer, og jeg følte det var som en stor familie, smiler hun.

Praksisstudent Maria Magnussen og Capgemini Bergen var en god match, og Merima Bektesevic ser gjerne at flere studenter har praksisperioden sin hos dem Foto: Viktoria Stuksrud

Selskapet skal opp og fram

– Dessuten er selskapet i vekst, og du får følelsen av at «her skal vi opp og fram!». Det er en utvikling jeg gleder meg veldig til å være en del av, sier Maria Magnussen.

Høsten 2022 forlater hun hovedstaden til fordel for byen mellom de syv fjell, og en fast stilling i Capgemini Bergen.

– Jeg jobber allerede for Capgemini én dag i uken, og gleder meg til å gå over til fulltid. I dag jobber jeg mest med events, men fra høsten av skal jeg jobbe fulltid.  I tillegg skal jeg følge IgnITe-strømmen, noe jeg gleder meg veldig til.

Og hvor ender du opp om to, fem eller ti år?

– Først skal jeg finne min retning, finne ut hva jeg synes er gøy. Ambisjonene mine er høye, og jeg ser absolutt for meg å ta mye ansvar i årene som kommer, kanskje som leder i en eller annen form. Dessuten har jeg også en liten drøm om noen år i utlandet, og jeg vet at Capgemini har kontorer i blant annet Madrid, smiler Maria Magnussen.

Merima Bektesevicsynes erfaringen med praksisstudent har vært god, og håper de kan ta imot flere i fremtiden. – De er med på å gjøre oss bedre, sier hun. Foto: Veronika Stuksrud

Ønsker flere praksisstudenter

Merima Bektesevic er Operations Lead og Office Manager på Capgemini-kontoret i Bergen, og var ansvarlig for å følge opp Maria gjennom praksisperioden. Merima sier hun nå håper at ta imot flere som Maria i årene som kommer.

– Studenter er nysgjerrige, stiller gode spørsmål og kommer inn med rykende fersk kunnskap. Alt dette er med på å gjøre oss bedre, sier hun.

Til gjengjeld får studenten erfaring fra et internasjonalt konsulenthus, bygge nettverk og – hvem vet – kanskje ender man opp med et jobbtilbud etter endt studier. Akkurat nå er Capgemini Bergen på jakt etter studenter innen HR og rekruttering.

– Om du er fremoverlent og nysgjerrig, og synes Capgemini virker spennende med tanke på masteroppgave eller praksisplass; ta kontakt! oppfordrer Merima Bektesevic.