<konsulent>

Nominert til prestisjepris

Hanne Malmin Bruleite jobber med cybersecurity i Capgemini. Nå er hun nominert i prestisjetunge Women in Tech Excellence Awards 2022 som Graduate of the Year. Bli bedre kjent med Hanne og se hennes tips til nyutdannede.
in e
w
Lenke kopiert

Hanne Bruleite tok master på NTNU i kommunikasjonsteknologi og spesialisering innenfor informasjonssikkerhet. Da hun var ferdig med studiene i 2020, startet hun i Capgeminis Cybersecurity-team og ble en del av opplæringsprogrammet for nyutdannede, IgnITe.

På kort tid har Hanne gjort seg bemerket, både faglig og som person. Derfor er hun nå nominert til prestisjeprisen som deles ut i London senere i høst.

Hvorfor valgte du studier og jobb innenfor cybersecurity?
– Jeg har alltid hatt en teknisk interesse samtidig som jeg har likt realfag. Jeg visste tidlig at jeg ville bli sivilingeniør og tok derfor først et årsstudium i matematikk. Da jeg fikk høre om studielinjen kommunikasjonsteknologi ved NTNU, trigget det interessen for sikkerhet. I tillegg til generelle ingeniørfag, kunne jeg fordype meg i spennende, matematiske problemer som for eksempel krypteringsalgoritmer samt lære mer om digital sikkerhet. Jeg synes sikkerhet er spennende, og sikring av data og informasjon er høyaktuelt.

Hvorfor valgte du å starte i Capgemini etter studiene?
– Jeg møtte Capgemini på flere studentarrangementer. Da jeg hadde et internship en sommer sammen med noen som jobbet her, fikk jeg høre om cybersecurity-avdelingen. Ofte er det vanskelig å starte som junior innen sikkerhet, men her var det mulig. Jeg fikk et veldig godt inntrykk under intervjuene, jeg følte meg rett og slett veldig hjemme her. Miljøet er åpent og vennlig og med mange gode muligheter til å utvikle seg.

Hva har du lært de to første årene i Capgemini som du ikke lærte på studiene?
– De første 18 månedene var jeg en del av IgnITe. Da fikk jeg et godt innblikk i hva konsulentrollen innebærer, og hva Capgemini gjør gjennom felleskursene, samt mer fagspesifikk opplæring og sertifiseringer rettet mot cybersecurity. I tillegg er det også en god del sosiale sammenkomster med de andre nyutdannede. Jeg lærer noe hele tiden – både faglig og om meg selv. Man vokser mye i løpet av IgnITe-perioden. Èn stor forskjell på studier og arbeidsliv, er at man som student jobber mye mer individuelt. Man sitter alene på eksamen. I arbeidslivet er man backet av et stort nettverk og hele selskapet. Man er en del av et team og kan alltid sende en Teams-melding til en annen konsulent når man lurer på noe.

Les mer om Capgeminis graduateprogram, IgnITe

Hanne Bruleite i Capgemini er nominert til Women in Tech Excellence Awards 2022 som Graduate of the Year. Foto: Fartein Rudjord

Hvilke prosjekter og oppgaver jobber du med?
– Jeg har mange ulike roller og hatter.

– På prosjekt hos kunde har jeg jobbet både med informasjonsklassifisering og informasjonsbeskyttelse, og bruker- og tilgangsstyring. Informasjonsklassifisering handler om å identifisere informasjon og klassifisere den med digitale merker basert på innholdets sensitivitet, for eksempel konfidensiell, intern og hemmelig informasjon. Så kan vi legge på beskyttelsesmekanismer, som kryptering, der det er behov for det. Nå jobber jeg med bruker- og tilgangsstyring hvor jeg lager tilgangsforespørsler og godkjennings-workflows for ulike tilganger. En viktig del av sikkerhet handler nemlig om å sikre at riktig person har riktig tilgang på riktig tidspunkt.

– I tillegg til prosjekt hos kunde, er jeg Account Cyber Security Officer (ACSO). Som ACSO er jeg med på å sikre at våre leveranser er i henhold til standarder for sikkerhet og informasjonshåndtering. Vi må derfor ha god oversikt over hva slags informasjon, vi har tilgang til og hvordan vi håndterer den.

– Internt i Capgemini er jeg også en del av kjerneteamet til Cybersecurity Community of Practice. Dette er en av våre faggrupper, og vi jobber med å fremme og fasilitere kunnskapsdeling innenfor cybersecurity, både internt og eksternt.

– I tillegg er jeg People Manager. Dette er en rolle der jeg er nærmeste leder for noen av konsulentene i Cybersecurity teamet i Stavanger. Rollen innebærer blant annet å være med i onboarding-prosessen, bidra i karriereplanlegging og sette utviklingsmål, ha jevnlig oppfølging og bygge gode relasjoner for å sikre at de ansatte har riktige arbeidsoppgaver og den utviklingen de ønsker. For meg er det viktig å skape et trygt miljø for konsulentene der det er rom for å ta kontakt slik at vi kan bidra til at de trives på jobb.

 

Hanne Bruleite har mange roller i jobben i Capgemini – både på kundeprosjekter og internt i selskapet. Foto: Fartein Rudjord

Hva liker du aller best med jobben?
– Folkene og mulighetene. Her er det mye flinke folk med ulik kompetanse og ulike egenskaper som jeg kan lære mye av. Dessuten er det alle mulighetene som dukker opp i et så stort selskap. Som konsulent har jeg også mange prosjektmuligheter både innen sikkerhet og i ulike sektorer.

Hva motiverer deg?
– Folkene og mulighetene her også. Jeg er i et miljø der jeg lærer noe i alle situasjoner, enten noe går sykt bra, midt på treet eller dårlig. Jeg opplever i tillegg at jeg blir sett og hørt, noe jeg synes er motiverende.

Er det noen eller noe du blir ekstra inspirert av?
– Da jeg startet i Capgemini ble jeg tatt veldig godt imot av et lederteam, både i Cybersecurity og Stavanger. Alle sier hei og spør hvordan det går når man møtes ved kaffemaskinen.  Det er en inspirasjon i seg selv, at man tar seg tid selv i en travel hverdag. Jeg har veldig gode ledere som er også er gode forbilder.

Jeg har alltid vært glad i Pippi Langstrømpe som sier «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert.» Med det i bakhodet, tør jeg å ta utfordringer.
Hanne Malmin Bruleite

Hva betyr det for deg å være nominert til Graduate of the year i Women in Tech Excellence Awards 2022?
– Det er ganske sykt. Jeg skjønte først ikke helt hvor stort det er. Jeg er takknemlig for at mine ledere ser jobben jeg har lagt ned, og jeg føler på en enorm tillit. Dette er absolutt motiverende, og jeg håper det kan være til inspirasjon for andre også. Man kan komme inn i et stort selskap, gjøre det man trives best med og i tillegg bli satt pris på. Det er veldig stas.

Her er Hanne Bruleites 5 tips til nyutdannede

  1. Ha tro på deg selv og hopp i det. I et selskap som Capgemini, har du mange muligheter. Du kan jobbe i ulike prosjekter, ulike sektorer, og gjennom karrieren kanskje også andre avdelinger. Det skader aldri å prøve.
  2. Still spørsmål og bruk nettverket og kollegaene.
  3. Smil og si hei til kollegaene. Det er ikke så mye mer som skal til for å få en god dag eller gi andre en god dag.
  4. Vær åpen og ærlig med din nærmeste leder og de rundt deg. Husk at lederen er din lagspiller, og jobben er den del av livet både i gode og tunge perioder. Det er enklere for de rundt deg å hjelpe hvis de vet hvordan du har det.
  5. Til slutt, et faglig råd: Ikke trykk på ukjente linker og lås PC-en når du går fra den.

Les mer om Capgemini Cybersecurity her