<rekruttering>

Oppfordrer flere kvinner til å se mulighetene i konsulentbransjen

Marianne Moslet og Kristin Kjønnø avkrefter herved mytene om spisse albuer og et røft miljø i konsulentbransjen. De oppfordrer alle kvinner som ønsker seg et sterkt og bredt faglig miljø, godt samhold, varierte prosjekter og spennende muligheter til å se til Capgemini.
in e
w
Lenke kopiert

Da Moslet og Kjønnø startet i Capgemini hadde de verken teknologiutdannelse eller erfaring fra konsulentbransjen. På fire år har de gjort hver sin reise internt i Capgemini, og deres oppfordring til andre kvinner er å se på mulighetene og fordelene ved å være i konsulentbransjen og ikke minst – glemme fordommene.

– Jeg ønsker å appellere til alle der ute som er nysgjerrige og ønsker å jobbe et sted som ligger helt i front innen teknologisk utvikling. Når du jobber i Capgemini, behøver du ikke skifte jobb for å være i utvikling. Her får du prøve deg på ulike bransjer og ulike prosjekter og roller internt. Det er grunnen til at mange blir hos oss i mange år, forteller Moslet.

– Vi som jobber med teknologi og digitalisering får være med i utviklingen og kan påvirke hvilken retning verden går i, fortsetter Kjønnø.

– Og man må ikke være teknolog for å jobbe med teknologi, fortsetter Moslet.

– Det holder lenge at man er nysgjerrig, har fokus på kundebehov, forstår problemene man skal løse og spiller på de dyktige folkene rundt seg.

– Man bør ha et ønske og en interesse for å utvikle seg. Men ambisjoner kan være så mangt. Vi har ikke en partnerstruktur, så den type ambisjoner er det ikke miljø for. Jeg kan avkrefte at vi er en gjeng med spisse albuer og menn i dress, sier Moslet.

– Jeg er helt enig. Når man hører at kvinneandelen i konsulentbransjen er lav, tenker kanskje mange at det er en maskulin kultur, men det er ikke min opplevelse. Kvinner trekkes i like stor grad inn i prosjekter som menn. Det er et sterkt samhold, og alle er opptatt av å hjelpe hverandre, fortsetter Kjønnø.

Marianne Mostue kom til Capgemini som godt voksen, med lang erfaring fra ulike arbeidsgivere. I dag leder hun en avdeling med 80 konsulenter. – Her er det hele tiden noe nytt å lære. Foto: Ellen Johanne Jarli

Grip mulighetene!

Både Moslet og Kjønnø har jobbet i Capgemini i litt over fire år. Moslet kom inn som prosjektleder, fikk raskt en teamlederrolle, ble deretter nestleder før hun ble leder av en avdeling med 80 konsulenter.

– Hvis du har et ønske og interesse for å utvikle deg og i tillegg griper de mulighetene som ligger der, er Capgemini et fantastisk sted å være.
Marianne Moslet

Moslet ønsker å røske opp i en av fordommene mot konsulentbransjen – at dette er stedet kun for de unge og nyutdannede. For ønsket om faglig utvikling har ingen aldersgrense.

– Det var mange som undret seg over at jeg gikk inn i konsulentbransjen og ikke da jeg var yngre. Jeg kom inn som godt voksen med erfaring fra flere arbeidsgivere, men jeg har aldri opplevd like stor utvikling like raskt andre steder. For meg har det vært helt fantastisk å være et sted der jeg får være med på så mye gøy. Det er hele tiden noe nytt å lære for den som ønsker. Nå har jeg rukket opp hånda igjen og sitter i kjernegruppa som jobber med bærekraft.

I teamet til Moslet er det to kvinner som har jobbet i Capgemini i 40 år. Stadig nye prosjekter og spennende faglige muligheter har motivert dem hele veien.

– Vi er et stort selskap, her i Norge og internasjonalt, og vi har eget forskningsinstitutt som publiserer rapporter. Vi har et eget mobility program som gir muligheter for internasjonal erfaring. Samtidig jobber vi hele tiden med spennende kunder. Hos oss kan du blant annet jobbe med store prosjekter i offentlig sektor uten å være ansatt i det offentlige.

Kan påvirke sin egen hverdag

Kjønnø har en bachelor i prosjektledelse og kom fra en stilling som kategorileder i retailbransjen til Capgemini. I løpet av de fire årene siden oppstart har hun blant annet byttet avdeling.

Kristin Kjønnø har permisjon fra jobben som prosjektleder i Capgemini. – Mulighetene internt motiverer meg til å fortsette. Foto: Ellen Johanne Jarli

– Jeg føler virkelig at man blir satset på internt. Det finnes en rekke ulike kurs man kan ta, og man får mulighet til å bygge den karrieren man ønsker. Jeg har blant annet tatt sertifiseringer og kurs for å styrke meg prosjektleder, sier Kjønnø.

– Mulighetene internt motiverer meg til å fortsette i Capgemini. Jeg har fått bryne meg på komplekse prosjekter innen flere typer bransjer siden oppstart. Når det i tillegg er gode tider i teknologibransjen, har man også mulighet til å påvirke hvilke prosjekter man vil jobbe med.

Kjønnø legger også til at det er et godt sosialt miljø i Capgemini.

– Vi tilbringer mesteparten av tiden vår ute hos kunder, så det finnes mange tiltak for å skape samhold internt i Capgemini. Vi får et nettverk på tvers av byer og fagmiljøer. Det er en trygghet å vite at man ikke er alene. Jeg har alltid trekke inn dyktige kollegaer med ulik bakgrunn i prosjektene, vi diskuterer løsninger og spiller på hverandre.

Som avdelingsleder er Moslet involvert i mange ansettelser. Hun grubler over hvordan hun kan få flere kvinner til å søke.

– Jeg tror det er vi kvinner som skaper hindringer for oss selv. Jeg vil oppfordre spesielt kvinner som leser stillingsannonser til å søke selv om de ikke kan alt som er listet opp. Så lenge du er god til å samle flinke folk rundt deg trenger du ikke være ekspert selv. Vi kvinner har en tendens til å tro at vi må kunne alt.

Marianne Moslets råder alle til å reflektere over hva man kan og trives med. Hvilken rolle ønsker du?

– Legg en plan for å få den, er hennes råd.

– Fortell andre om ambisjonen din, ta initiativ og rekk opp hånda – kanskje du kan involvere deg i noe der du er som gir deg relevant erfaring? Kanskje det finnes et behov rundt deg for akkurat det du har lyst til?

I Capgemini får man mange faglig spennende muligheter samt fleksibilitet til å skape en god balanse mellom jobb og fritid. Foto: Ellen Johanne Jarli

God balanse mellom jobb og fritid

Både Moslet og Kjønnø sjonglerer jobb med familie og setter stor pris på en fleksibel arbeidsgiver.

– I dag er jeg hjemme med sykt barn og kan jobbe hjemmefra. Vi er opptatt av fleksible løsninger, man skal kunne rekke hjem, lage middag og være med familien, så kan man jobbe litt videre på kveldstid, sier Moslet.

Kjønnø forteller at konsulentlivet går i bølgedaler når det kommer til arbeidsmengde.

– Jeg har til nå hatt bonusbarn annenhver uke, da har jeg tilpasset arbeidsmengden og jobbet mer ukene uten barn. Hos oss tar samboeren min like mye ansvar som jeg, så da fungerer det også å jobbe mer til tider. I Capgemini er «work-life balance» et stort tema. Man må ikke jobbe seg i hjel for å komme et sted.

Mangfoldet av ulike typer prosjekter gjør også at man kan styre arbeidsmengden gjennom ulike faser av livet. Det er ikke skyhøyt tempo hele tiden, og mange jobber på samme prosjekt i ett og to år.

– Det er ikke alle hos oss som rekker opp hånda hele tiden. Man kan ta på seg alle mulige verv, men det er ikke sikkert det passer hele tiden. Det skal være rom for ulike faser, forteller Moslet.

Selv om man er i lengre permisjoner skal man ikke bli hengende bak. Det gjelder både kvinner og menn. Kjønnø som nå er i barselpermisjon er spent på hvordan det blir å komme tilbake på jobb.

– Prioriteringene har endret seg litt nå, så jeg vil nok sette ekstra stor pris på fleksibiliteten vi har i Capgemini fremover.

 

Hvem passer Capgemini for?

  • Deg som ønsker å være en del av et oppdatert fagmiljø innen teknologi.
  • Deg som ønsker å jobbe med innovasjon og teknologi for noen av landets mest spennende kunder i ulike bransjer.
  • Deg som er nysgjerrig på teknologi og digitalisering og ønsker faglig utvikling og spennende muligheter
  • Deg som har erfaring fra utviklings- og endringsprosesser, gjerne som prosjektleder.
  • Deg som i dag jobber i bransjer som energi, retail, offentlig sektor, transport, forvaltning, helse, bank og finans.
  • Deg som forstår hvilke utfordringer og muligheter bransjen du er en del av i dag har i fremtiden og ønsker å være en del av den videre utviklingen.
  • Deg som er trygg på at selv om du ikke kan og forstår alt på egen hånd, er det ingen grenser for hva du kan oppnå sammen med et bredt fagmiljø med spisskompetanse.

Høres dette ut som deg? Se våre ledige stillinger her eller ta kontakt med oss for en uforpliktende kaffeprat.