<teknologi>

Emil og Vegard jobber med fremtidens helseteknologi: – Denne brikken gir mer tid til pasientene

Den norske helsesektoren står i startgropa av en digitaliseringsrevolusjon. En av de siste nyvinningene er «påloggingsbrikken» FIDO2. To ferske Capgemini-konsulenter har sentrale roller i utviklingsprosjektet.
in e
w
Lenke kopiert

Digitalisering er helt nødvendig for å håndtere det trykket helsevesenet møter fremover, og regjeringen har nylig foreslått at vi bruker 1,25 milliarder kroner på digitalisering av helsesektoren over de neste seks årene.

– Vi tror det handler mye om å utvikle løsninger som gjør hverdagen enklere for sykepleiere og leger. Mindre knoting med systemer gir mer tid til å redde liv, sier Capgemini-konsulentene Emil Ovenstad og Vegard Sætre.

Kjapp, enkel og sikker pålogging

Ovenstad og Sætre vet hva de snakker om: I et drøyt år har duoen jobbet med Sykehuspartner HF for å gjøre det enklere for helsepersonell å logge seg inn i sykehussystemer på 1-2-3 uten lange brukernavn og passord. Løsningen, en liten «påloggingsbrikke» med navn FIDO2, er allerede tatt i bruk ved Vestre Viken, Sunnaas og Sykehuset i Telemark.

Løsningen er utviklet av Buypass – og Capgemini støtter Sykehuspartner med etablering og utrulling av tjenesten i HSØ

– Hver ansatt får sin egen, unike brikke. Denne er det bare å holde mot telefonen, trykke en personlig pin-kode og så er man inne i systemet, sier Emil Ovenstad.

– Det gir mer tid til pasienter i en travel hverdag, og er i tillegg et sterkt og effektivt grep mot cybertrussel. Passordfri innlogging fjerner en stor sårbarhetsfaktor, noe som er spesielt viktig for en sektor som lagrer sensitive data på vegne av mange mennesker, supplerer Sætre.

Ovenstad og Sætre med påloggingsbrikken som nå er i bruk ved Vestre Viken, Sunnaas og Sykehuset i Telemark.

Tett kontakt med sluttbruker

Både Vegard Sætre og Emil Ovenstad kom til Capgemini i fjor høst. Sætre fra et annet konsulentselskap og Ovenstad rett fra skolebenken. Begge hadde sin første arbeidsdag 1. september – og begynte samme dag på FIDO2-prosjektet.

– Som implementeringsleder har jeg ansvar for at prosjektet gjennomføres på en fornuftig måte. Jeg sitter i tett dialog med helseforetakene, alt fra direktører til resepsjonister, og jobber også med å fasilitere logistikken, blant annet med utdeling av brikker, sier Vegard Sætre.

Emil Ovenstad er en teknisk ressurs i prosjektet:

– Blant annet reiser jeg mye rundt til de forskjellige helseforetakene som FIDO2-operatør. Jeg har også ansvar for opplæring, noe som gjør at jeg har tett kontakt med sluttbruker.  Det er kjempegivende å møte leger, sykepleier og andre og få et direkte innblikk i hvordan FIDO2 funker, sier han og fortsetter:

– Det gjør det veldig tydelig for oss at jobben vi gjør er utrolig viktig. Løsningene vi utvikler kan potensielt utgjøre en stor forskjell i hele landet etter hvert.

Skriker etter flinke folk

Kompleks teknologi, økt deling av helsedata og bruk av mobile enheter er stikkord for digitaliseringsbølgen i helsesektoren. Hvordan er det egentlig for unge konsulenter å bli kastet ut i omfattende implementeringsløp av en type som FIDO2-prosjektet?

– Det er utrolig spennende å bidra til fremtidens digitale helsetjenester, samtidig som det ikke er noen hemmelighet at ting tar tid i denne sektoren. Du må lære deg å være tålmodig, men det hjelper at sluttresultatet har så stor betydning, sier Vegard Sætre.

Capgemini har i en årrekke vært tungt inne i mange ulike helseprosjekter, og flere blir det.

– Helsesektoren skriker etter dyktige folk med kompetanse innen teknisk sikkerhet, prosjekt og endringsledelse.

Er du interessert i helseteknologi, flink faglig, glad i å samarbeide, og ikke redd for å ta ansvar fra første dag? Da er Capgemini fort riktig plass, mener Emil Ovenstad:

– Læringskurven er bratt i denne typen prosjekter, men det gjør ingenting når du har så mange flinke og hyggelige folk rundt deg – både fra Capgemini og ansatte hos kunden. Dette er flott sted å være som nyutdannet, avslutter han.

Vil du bli bedre kjent med oss og dine muligheter? Book en uforpliktende kaffeprat her.

 

Emil Ovenstad i Capgemini

Kort fortalt: Emil Ovenstad

Capgemini-ansatt siden: August 2022

Kontor: Oslo

Jobber akkurat nå med: Ute hos kunden jobber jeg med fagfeltet Identitet og tilgang på flere nivå. Tidligere har jeg vært aktiv i dialogen mot sluttbruker og utstedelse av FIDO2-nøkler. Akkurat nå jobber jeg mer «nede på maskinrommet» med oppsett av regler for autentisering. Ved siden av er jeg medlem av Cop-en pluss at jeg jobber med studentrekruttering og promotering av firmaet for studenter.

Det beste med Capgemini er: Folka man jobber med og alle mulighetene man får!

Når jeg ikke jobber: Er stor fan av å bevege på meg. Trener styrke, kampsport og går mye turer. Når tiden strekker til driver jeg med diverse prosjekter, alt fra koding til snekring.

Om fem år: Tja. Satser på at om fem år har jeg fått prøvd meg på nok forskjellige prosjekter og opparbeidet meg nok kompetanse til at jeg vet hva jeg brenner for, og videre kan bygge spisskompetanse innenfor det feltet 🙂

Vegard Sætre i Capgemini

Kort fortalt: Vegard Sætre

Capgemini-ansatt siden: 2022

Kontor: Kristiansand

Jobber akkurat nå med: Implementering og endringsledelse i Sykehuspartner.

Det beste med Capgemini er: Kollegaene mine.

Når jeg ikke jobber: Bruker jeg enda litt mer tid fremfor skjermen, men da med fokus på dataspill. I tillegg er jeg veldig sosial, og har en over gjennomsnittlig interesse for mat og vin.

Om fem år: Håper jeg å ha utviklet meg til en erfaren endringsleder som har bidratt godt til den teknologiske utviklingen på Sørlandet.

Brenner du for teknologi?

I Capgemini er det viktig at vi til enhver tid har ansatte som besitter kompetanse på ny teknologi. Vi ser både etter deg med et par års erfaring – og deg som har lang fartstid. Er du brennende opptatt av teknologi og motiveres av å lære, bli utfordret og lykkes med å hjelpe andre lykkes – da skal du ta kontakt med oss!

Klikk her for en oversikt over våre roller og muligheter

 

Bli kjent med dine karrieremuligheter hos Capgemini

Bli kjent med Capgemini og dine karrieremuligheter over en kopp kaffe. Uten noen forpliktelser!

Book kaffeprat her