<teknologi>

Rekruttering i 2021: Nyansatt bor 220 km unna kontoret

Han er ansatt i en nøkkelrolle ved kontoret i Stavanger, men drikker kontorkaffen på hjemmekontor 20 minutter utenfor Kristiansand. Denne modellen er det mange som nyter godt av.
in e
w
Lenke kopiert

Frank Wehus ble midt i pandemien ansatt som digital forretningsutvikler i Capgemini Stavanger. Han viser oss rundt på hjemmekontoret på Øvrebø. Her jobbes det sent og tidlig, for slik er det å være konsulent med høyt driv og ambisjoner.

Men rett utenfor døra er naturen, og fleksibiliteten i hverdagen er stor. Dette tror Frank Wehus er bra både for Capgemini og for Kristiansandsregionen, og ikke minst for andre ambisiøse sørlendinger. 

Frank Wehus er ansatt ved kontoret i Stavanger, men styrer alle sine prosjekter fra annekset i hagen 20 minutter utenfor Kristiansand. Foto: Sondre Transeth

– Akkurat nå jobber jeg med prosjekter og team i hele landet. Jeg jobber med de beste menneskene, og de mest spennende prosjektene i Norge. Dette er mulig når vi rigger team og prosjekter heldigitalt. 

Sitt på hytta på fjellet – og bidra til prosjekter i hele verden

Eivind Gjesteland er regiondirektør i Stavanger, og det er han som har ansatt Wehus. Han mener at samfunnet har gjennomgått en digital modning det siste året som normalt ville tatt 10-15 år. De underliggende samfunnstrendene har akselerert. Mange kunder mistet flere måneders fremdrift i 2020 og satt prosjekter på vent. Men selv om enkelte bransjer fremdeles sliter, så opplever andre at det faktisk ruller og går ganske greit – og nå ligger de bak skjemaet og skal ta igjen det tapte. 

- Rekruttering i 2021 gir oss muligheter. Vi rigger oss digitalt på alle måter, og kan tilby flinke folk som bor litt utenfor allfarvei, både spennende prosjekter og et globalt kompetansenettverk, sier regiondirektør Eivind Gjesteland. Foto: Marie von Krogh

Behov for digital kompetanse er enormt. Det gjør at Gjesteland må rekruttere – men han ser nå etter kompetanse i hele landet. 

– Hvem har sagt at du må bo i Stavanger for å jobbe i Stavanger? Vi kan tilby flinke folk som bor litt utenfor allfarvei, en mulighet til å jobbe i et globalt kompetansenettverk og være med på store prosjekter med samfunnsmessig betydning som lokale arbeidsgivere ikke kan tilby. 

Gjesteland tror at «den nye normalen» gir muligheter langs flere akser: 

– Folk som bor sentralt på grunn av jobb, men ønsker å bo et annet sted, kan nå skape den fremtiden de vil. Den ultimate friheten som mange ønsker seg, er tilgjengelig. Når de «kule jobbene» ikke lenger kun finnes i storbyene, bevarer vi også kompetansen i hele landet. Dette påvirker eiendomsprisene, og hver ansatt som bosetter seg i sin hjemkommune, fører med seg barn på skole, kjøpekraft og alt det som følger med. Dette er rett og slett god distriktspolitikk, og da har vi ikke begynt å snakke om miljøperspektivet som følger med mindre reising, pendling og køkjøring! 

 

Stavanger og Kristiansand

Frank Wehus

  • Direktør forretningsutvikling
  • 20 års erfaring med oppbygging av teknologiselskap som har utviklet og levert løsninger til blue chip customers over hele verden.
  • Brenner for å bygge best of breed team, som skaper varige verdier hos kundene.
  • Tror på frihet som får frem det best i hver enkelt.
  • Lurer du på noe? Ta kontakt med Frank!


Eivind Gjesteland

  • Regiondirektør og nasjonal leder for Energi og Industri
  • Mastergrad i Supply Chain Management fra Copenhagen Business School i 2005. 15 års erfaring med teknologirelaterte problemstillinger både fra konsulent -og kundesiden.
  • Brenner for å bygge tverrfaglige team som skaper høy energi og sterke resultater
  • Tror på å gi de ansatte frihet under eget ansvar 

Nysgjerrig på mulighetene? Ta kontakt med Eivind 


Ta gjerne en kikk på disse stillingene:

- Vi ser etter deg som lener deg fremover og som trigges av å se at det tiåret vi er inne i nå er veldig spesielt, sier Eivind Gjesteland. Og han krever slett ikke at du flytter nærmere Sola for at du skal få muligheter ved kontoret til Capgemini i Stavanger. Foto: Marie von Krogh

Utvikler sin «tribe» rundt Kristiansand – gir verdi for kundene

Frank Wehus har selv teknisk bakgrunn fra industriell IoT, har gründet flere selskaper og bringer solid erfaring med seg inn i Capgemini. Nå er han i ferd med å bygge sin egen Capgemini-stamme og et fagmiljø på Sørlandet.

–  Vi skaper den «perfekte» arbeidsplassen der det er mulig å jobbe remote, men samtidig ha en faglig tilhørighet. Jeg ser nå etter seniorer innen utvikling, teknologi og forretningsutvikling som ønsker å være en del av en sørlandsk Capgemini-tribe. Det er en unik mulighet for dyktige folk som ikke har lyst eller mulighet til å flytte til storbyene. Vi kan tilby store, spennende prosjekter og en plass i et høyt kvalifisert fagmiljø i et internasjonalt nettverk, forteller Wehus som er overbevist om at dette vil komme Sørlandet til gode. 

– Det er en kjempefordel for lokale kunder i regionen å ha et lite team i nærheten som kan jobbe tett på – og som samtidig kan dra på både nasjonal og internasjonal kompetanse.

Etter over 20 år i bransjen, kan jeg slå fast at ingen slår Capgemini når det gjelder kompetanseutvikling.
Frank Wehus, Direktør forretningsutvikling

Pandemien har skapt bevis for at det er mulig

Regiondirektøren i Stavanger har fulgt nøye med på utviklingen samfunnet har vært gjennom det siste året – men han minner om at den digitale omveltningen i samfunnet var i gang lenge før et virus spredte seg og endret «alt». 

– Vi snakker ofte om at arbeidsplasser blir digitalisert bort. Men vi snakker alt for sjelden om alle arbeidsplassene som oppstår når samfunn og behov endrer seg. Da bilen kom, trengte vi kanskje ikke like mange til å mate hester – men vi fikk behov for å lage biler, reparere biler, vaske biler og ikke minst kjøre biler. Samfunnet endrer seg, og akkurat nå går det veldig fort. Jeg ser for meg at vi kommer til å jobbe helt annerledes om noen få år. Vi trenger fremdeles å møtes – men ikke nødvendigvis i et stort kontorfellesskap, sier Eivind Gjesteland som tror at myndighetene må på banen for å tilpasse seg den nye arbeidsstrukturen. 

- Jeg jobber ikke mindre enn før - men med økt frihet og fleksibilitet. Jeg er overbevist om at dette kommer kundene våre til gode, sier Frank Wehus fra sitt hjemmekontor. Foto: Sondre Transeth

Økt bruk av hjemmekontor er kommet for å bli. Lokale fagmiljøer, huber, tribes rundt om i hele landet vil dekke behovet for fellesskap – for tilhørighet er fremdeles veldig viktig. I dag blir arbeidstakere fordelsbeskattet hvis arbeidsgiver betaler for internett hjemme. Det er bakvendt. 

– Arbeidsgivere og arbeidstakere burde tvert imot motiveres til å legge til rette for hjemmekontor, sier Gjesteland som har erfart det siste året at veldig mange prosjekter kan gjennomføres gjennom digital samhandling. 

– I Capgemini var vi godt rigget for en heldigital hverdag, men i løpet av pandemien har også kundene våre erfart at det er mulig å gjennomføre prosjekter fra A til Å uten å treffes i samme fysiske rom, forteller sjefen i Stavanger og rekker ut en digital hånd til deg som vurderer om konsulentyrket kan være noe for deg.

Les også: Hva kreves egentlig av en konsulent? Kanskje andre ting enn du tror 

Bli med å bygge samfunnet på ny

Frank Wehus jakter nå Sørlandets beste utviklingshoder.
– Du får altså muligheten til å jobbe med den aller nyeste teknologien, i et fagfellesskap av ekstremt dyktige folk både nasjonalt og internasjonalt. Vi har maksimal frihet og fleksibilitet – og samtidig drar vi nytte av Capgeminis kontinuerlige fokus på faglig utvikling. Etter over 20 år i bransjen, kan jeg slå fast at ingen slår Capgemini når det gjelder kompetanseutvikling, sier Wehus. 

- Da bilen kom, trengte vi kanskje ikke like mange til å mate hester - men vi fikk behov for å lage biler, reparere biler, vaske biler og ikke minst kjøre biler. Samfunnet endrer seg, og akkurat nå går det veldig fort, sier Eivind Gjesteland og åpner opp for å rekruttere flinke folk på helt nye måter. Foto: Marie von Krogh

Sjefen i Stavanger stiller seg bak invitasjonen til Frank Wehus, og ser for seg flere lokale stammer. 

– Vi ser etter deg som lener deg fremover og som trigges av å se at det tiåret vi er inne i nå er veldig spesielt. Vi ser etter deg som sulten følger med på digitale trender, som søker personlig utvikling og som vil være med å bygge samfunnet vårt på ny. Bærer du stein? Da er det kanskje ikke noe for deg. Men om du bygger katedral, da vil vi gjerne snakke mer med deg.