<teknologi>

Capgeminis Microsoft-ekspert har gitt ut bok

Andreas Hellands første bokutgivelse er myntet på deg som ønsker en solid og bred innføring i .NET-programmering.
in e
w
Lenke kopiert

Året 2020 ble et «holde seg hjemme-år», eller som Andreas Helland sier det: Et perfekt år for å skrive en bok. Sammen med Vincent Maverick Durano, Jeffrey Chilberto og Ed Price har han nemlig benyttet den ekstra fritiden til å utarbeide en komplett innføringsguide til Microsoft-programmering.

Boka heter ASP.NET Core 5 for Beginners og ble gitt ut rett før jul.

– Det er en ærlig tittel. En entry level-bok som dekker mange områder innen programmering og Microsoft-teknologi, med spesielt vekt på .NET som er programmeringsrammeverket til Microsoft, forklarer Andreas Helland.

Godt utgangspunkt for videre fordypning

Helland forteller at boken er ment for de som har vært borti C# som programmeringsspråk tidligere, men som ikke er på seniornivå.

– Den typiske leseren er nok en juniorprofil. I Capgemini-sammenheng, for eksempel, vil målgruppen være nyutdannede som er i IgnITe-programmet vårt. Altså personer som har vært gjennom mye programmering på skolebenken, men som kanskje ikke har prøvd seg så mye «på ekte» ennå, sier han og legger til:

– Boka kan også brukes i studiesammenheng. Norske skoler har tradisjonelt hatt et større fokus på Java samt at de har tatt i bruk Python i nyere tid, men i studier og fag hvor Microsoft står mer sentralt, passer den inn.

Helland og hans medforfattere håper selvsagt også at boka er interessant for mer garvede programmerere som ønsker å friske opp kunnskapen sin.

– Her får du som leser en bred gjennomgang og innføring i .NET-teknologien, rett og slett et veldig godt utgangspunkt for videre fordypning, sier han.

Andreas og hans medforfattere så at det var et behov for boka i markedet, og på slutten av av 2020 var den 600 sider tykke boka ASP.NET Core 5 for Beginners ute for salg. Foto: Oda Hveem

I find this book very useful not only for the beginner but also for the ones who already are working on dotnet core platform. It is a complete package for anyone who want to get in-depth with .net core.

Amir GC, USA (Omtale fra Amazon.com)

Oppmuntrer til å dele kunnskap

ASP.NET Core 5 for Beginners er et resultat av at Andreas Helland og hans medforfattere så at det var et behov for boka i markedet. Bøkene som fantes, var nemlig noen år gamle og ikke helt oppdaterte. Helland røper at det også fantes en ekstra motivasjonsfaktor:

– Jeg elsker å skrive! Det er jo et ganske viktig utgangspunkt når du ønsker å gi ut en bok på nesten 600 sider, konstaterer han.

Skrivekunsten holder han kontinuerlig ved like gjennom å blogge om Azure, koding og Microsoft, og det var gjennom denne bloggen han kom i kontakt med de tre han nå har gitt ut bok sammen med.

– Del kunnskapen din med andre, da blir du kjent med likesinnede og du blir flinkere i faget ditt, sier Helland, og oppmuntrer andre til å følge i hans fotspor.

– Én ting er å lese noe selv. Neste nivå er å ta det du har lest ut i praksis. Tredje nivå er å lære det bort til andre, for eksempel gjennom å blogge eller holde foredrag. Det tvinger deg til å bearbeide kunnskapen din på en helt ny måte. Arbeidet med boka har utvilsomt gjort meg til en flinkere programmerer.

Andreas er glad i å skrive og har for lenge blogget om Azure, koding og Microsoft. Det var gjennom bloggen han kom i kontakt med de som skulle bli hans medforfattere. Foto: Oda Hveem

Great book. It covers all the basics and most of the intermediate content of Asp.net core. It does not go super in-depth or detailed about Asp.net, making it a perfect book for beginners.

Amol Solanki, USA (Omtale fra Amazon.com)

Flere bøker på vei?

Boka ble gitt ut i slutten av desember, og mottakelsen har vært god:

– De aller fleste tilbakemeldingene vi har fått har vært fine. Da går det på at vi har klart å dekke mye av .NET-stacken, noe som er akkurat det vi har siktet mot, sier Andreas Helland.

Til slutt, tusenkronersspørsmålet, kommer det flere bøker?

– Det har vært knallhardt arbeid, men først og fremst veldig morsomt, så ja; jeg tror det kommer flere bøker etter hvert. Det er mest spennende å jobbe sammen med andre, det blir en mer kreativ og levende prosess, så jeg er absolutt på jakt etter nye prosjekter, avslutter han.

 

Andreas Helland

  • Andreas Helland har utdannelse innen programvareutvikling og 20 års erfaring med å bygge produkter og tjenester. Han har jobbet med både utvikling og infrastruktur, og har en rekke Microsoft-sertifiseringer innen begge områder.
  • Etter flere år i Telenor gikk han over til Capgemini. Som Managing Delivery Architect hjelper han kunder med å utnytte skyen på best mulig måte. Han spesialiserer seg på Azure Active Directory og jobber tett med Identity-teamene i Microsoft, både med å teste nye tjenester og ved å gi tilbakemeldinger basert på læring fra feltet.
  • Aktuell med boka ASP.NET Core 5 for Beginners.