<kompetanse>

– Du blir kastet ut på dypt vann, men får hjelp til å flyte!

- Fordelen i Capgemini er at det nesten ikke finnes begrensninger, bare veldig mange muligheter.
in e
w
Lenke kopiert
 

Navn: Ingvild Gravem

Utdannelse: Dataingeniør med master i Informatikk, NTNU

Stilling: Software Engineer i Microsoft Platform & Solutions

Arbeidserfaring: 1 år og 3 måneder i Capgemini

Ordene tilhører en nyutdannet Frontend-utvikler. Vi har tatt en prat med Ingvild Gravem om det første året som ansatt i Capgemini.

Høsten 2019, etter fem år ved NTNU i Trondheim, hadde Ingvild Gravem fra Sunndalsøra sikret seg en bachelor i dataingeniør, mastergrad i informatikk, og et tilbud om jobb hos Capgemini i Oslo.

– Sommeren året før hadde jeg jobbet sju uker som summer intern i selskapet. Inntrykket jeg satt igjen med gjorde at det var enkelt å takke ja til å bli fast ansatt. At jeg skulle fortsette å jobbe med helseprosjekter var en ekstra bonus, sier hun.

Fra sommerjobb til fast ansatt

Som summer intern jobbet Ingvild og to medstudenter for Helsedirektoratet. Da hun returnerte til Capgemini som nyansatt året etter, ble hun kastet inn i et nytt prosjekt for samme kunden.

– Prosjektet dreide seg om å forvalte en integrasjonsplattform. Jeg jobbet med Microsoft .NET-teknologi og skrev kode i C#. Jeg følte jeg ble kastet ut på dypt vann fra dag én, men jeg var aldri redd for å drukne, sier hun og forklarer:

– Hos kunde hadde vi flere senior-utviklere som kunne følge opp oss som var ferske i gamet. Det var lav terskel for å spørre om hjelp, og jeg hadde hele tiden flinke folk rundt meg som var mer enn villige til å bidra med sin kompetanse. Som nyutdannet føles det trygt å ha et stort selskap i ryggen.

- Fordelen i Capgemini er at det nesten ikke finnes begrensninger når det kommer til prosjekter. Akkurat nå trives jeg veldig godt med helsedata.no, men jeg spent på neste prosjekt, sier Frontend-utvikleren som anbefaler unge på vei inn i sin første jobb å velge et selskap der de blir ivaretatt, sett og satset på.

Frontend og helse

Som fast ansatt Frontend-utvikler i Capgemini jobber Ingvild Gravem med å koble sammen design og interaktivitet, og bruker teknologi som HTML, Javascript og CSS sammen med rammeverket React for å produsere mye av det visuelle og funksjonelle på en nettside. Akkurat nå er hun med på å utvikle helsedata.no, en portal som gjør det enklere for blant annet forskere å få tilgang til relevant helsedata.

– Rollen min er å implementere eller lage mye av den funksjonaliteten som kundene etterspør. Det kan være søknadsveiledning, oversikt over datakilder og registre og en variabelutforsker som gjør at brukerne kan se hva slags data de har, og kan få tilgang til, forklarer nordmøringen.

Det hele gjøres i tett samarbeid med designere, testere og andre utviklere.

– Sammen jobber vi i sprinter. Arbeidsoppgavene er delt opp i mindre deloppgaver, alle med egne leveranskriterier som må oppfylles for å komme i mål med hver enkelt sprint. Det er veldig gøy å finne løsninger sammen med andre. Ingen dager er like, og jeg må koble på kreativiteten for å takle utfordringene som kommer på løpende bånd.

Vil utvikle for mange

Selv om tilfeldighetene har ført henne til stadig nye prosjekter innen helse, er det ikke sånn at Ingvild Gravem er låst til sektoren. Når det gjelder utvikling er hva minst like viktig som for hvem.

Den beste følelsen i verden er å løse noe man har sittet og knotet med lenge

– Det er kult å jobbe med systemer og nettsider som blir brukt av mange, som er nyttige og gjerne innovative. Fordelen i Capgemini er at det nesten ikke finnes begrensninger når det kommer til prosjekter. Akkurat nå trives jeg veldig godt med helsedata.no, men jeg er allerede spent på hva som blir neste prosjekt en gang i fremtiden, smiler hun.

Innen den tid er forhåpentligvis hun og kollegaene tilbake på det norske hovedkontoret på Skøyen.

Etter det første året som fast ansatt i Capgemini har Ingvild lært mye om arbeidslivet. Noe av det viktigste har vært å følelsen av å være en del av et stort nettverk.

– Jeg rakk to uker på helsedataprosjektet før koronaen smalt, og vi ble sendt på hjemmekontor. Fram til sommeren var jeg naiv optimist og satt og jobbet ved kjøkkenbordet. Dette skulle jo liksom gå over. Til slutt måtte jeg krype til korset og investere i kontorstol og pult, men jeg håper snart det blir overflødig, sier hun og avslutter:

– Microsoft Teams funker bra, men jeg savner kaffepraten med gode kolleger på kontoret!

Les også: Dette har vi lært om ledelse under pandemien