<teknologi>

Utviklerpraten: Dette er Lisa!

Hun er utvikler og lagspiller. Akkurat nå befinner hun seg midt i et jobbmessig smørøye blant testere, designere og både backend- og frontend-utviklere.
in e
w
Lenke kopiert

1️⃣ Hvorfor er du utvikler i Capgemini? 

Jeg valgte Capgemini på grunn av graduateprogrammet IgnITe. De sosiale og faglige erfaringene jeg fikk her gjorde at overgangen fra studielivet til arbeidslivet ikke ble så stor. I tillegg hadde jeg hatt summer internship i selskapet, hvor jeg trivdes veldig godt! Capgemini er et stort og trygt selskap der jeg får jobbe utrolig bra folk som er ivrige etter å lære bort det de kan. I tillegg får jeg friheten til å utvikle meg selv og min karriere hele veien. Dette er noe jeg setter veldig pris på.

2️⃣ Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg sitter på prosjekt hos NHN – Norsk Helsenett sammen med et team fra både Capgemini, Idean og Sogeti. Vi forvalter og videreutvikler helsedata.no. Dette er en webapplikasjon som gir forskere tilgang til relevant helsedata til sin forskning. Det jeg liker godt med dette prosjektet, er at teamet er satt sammen av frontend-utviklere, backend-utviklere, designere fra Idean og en tester fra Sogeti. Min rolle i prosjektet er hovedsakelig frontend, men jeg gjør også litt backend-oppgaver. Her bruker vi blant annet .NET, React og Episerver.

3️⃣ Hva er din største utviklerdrøm?

Akkurat nå er min største utviklerdrøm å utvikle en app som utrydder korona med et klikk 😆

 

Utvikleren

Navn: Lisa Enge Haukås

Utdannelse: Dataingeniør fra UiA Grimstad og master i prosjektedelse fra NTNU Trondheim

Stilling: Software Engineer, Microsoft Platforms & Solutions

Arbeidserfaring: 1,5 år

Å være utvikler i Capgemini handler om å delta i grensesprengende prosjekter - og om å hele tiden utvikle seg selv. 📸: Per Christian Lind

4️⃣ Hvor henter du inspirasjon og motivasjon?

Jeg henter inspirasjon og motivasjon gjennom gode kollegaer. Jeg jobber med folk som er flinke og som liker å lære bort det de kan. Det gir skikkelig god motivasjon til å fortsette å utvikle meg selv.

5️⃣ Hva vil du si er din styrke som utvikler?

Jeg har drevet med lagidrett hele livet. Den erfaringen tror jeg gir meg en styrke som jeg tar med meg inn i arbeidslivet. Lagspill krever nemlig både kommunikasjonsferdigheter og samarbeidsevne. Som utvikler er det både viktig å kunne forklare ting på en måte kunden forstår, men også å lytte til hva kunden ønsker. For å løse oppgavene best mulig, er det viktig å samarbeide bra med teamet ditt.

6️⃣ Tror du det finnes myter om utviklere, hvilke?

Vi satt en gjeng i Frognerparken i sommer, som ikke kjente hverandre så godt. For å bli bedre kjent hadde vi en pekelek, hvor det ene spørsmålet som kom opp var «Hvem her er en svett gamer?». Da ropte noen av guttene «Det er bare én utvikler her!» og pekte på kompisen sin … 🤔

7️⃣ Hva er din største seier som utvikler?

En seier for en utvikler er selvfølgelig når du har sittet lenge med et problem og endelig klarer å løse det! Min største seier i løpet av min foreløpig ganske korte karriere, må være da vi arrangerte CapAthon. CapAthon er et virtuelt hackathon vi arrangerte for studenter for første gang i høst. Det ble super-vellykket. Ut i fra tilbakemeldingene vi fikk i etterkant virket det som om studentene var fornøyde både med oppgavene og gjennomføringen!

8️⃣ Har du en utvikler-hemmelighet? 

Støydempende headset er gull i åpent landskap!

🙍🏻‍♀️ Er du litt lik Lisa? ⬇️  Da vil vi gjerne bli kjent med deg! ⬇️