<teknologi>

Utviklerpraten: Møt Irwan – koder og komedienerd

En god dag med koding er en daglig seier og glede for utvikler Irwan Syahrir, som er happy med å være litt outsider i de fleste miljøer.
in e
w
Lenke kopiert

1️⃣ Hvorfor er du utvikler i Capgemini?

Man kan si «I came for the technology work, but stayed for the people». Det er blitt mange gode relasjoner med folk, både de jeg har direkte kontakt med og andre, bygget over lang tid. Jeg opplever også at de nærmeste lederne og kollegene er flinke til å oppfordre og utfordre meg til å bli bedre i det jeg brenner for.

2️⃣ Hva jobber du med akkurat nå?

Akkurat nå jobber hos Sparebank 1 i et team som er ansvarlig for betalingsområdet for bedriftsmarkedet. Det innebærer forvaltning og videreutvikling av applikasjoner der jeg var med i utviklingsfasen. Det er lærerikt for meg å se hvordan disse applikasjonene utvikler seg gjennom endringer i forretning, arkitektur og teknologier – og ikke minst i personalet som jobber med dem.  For min del betyr det masse koding i Kotlin og verdiskapende problemløsning med flinke kolleger på forskjellige mål, store og små, funksjonelle og tekniske.

Utvikler Irwan Syahrir synes han har et godt arbeidsmiljø i Capgemini, der han også får utvikle seg. 📸 Oda Hveem

3️⃣ Hva er din største utviklerdrøm?

I det siste har jeg lest ganske mye om IT-muligheter innen helse. Jeg er spent på hva trender som AI, BigData, wearables, osv. fører oss til om fem eller ti år. Kan man følge med personlig helse like lett og nøyaktig som man gjør med personlig økonomi nå, for eksempel? Jeg har lyst til å jobbe med dette område og bidra i arbeide som har høy verdi for samfunnet.

4️⃣ Hvor henter du inspirasjon og motivasjon?

Jeg leser mye og er glad i litteratur, og som hobbyjobb oversetter jeg bøker fra norsk til indonesisk. Ofte snubler jeg over ting som er inspirerende fra uventede kilder. Jeg liker å lytte til podkaster om forskjellige temaer, det  er mye bra der også. Og, det kan gjøres når man gjør noe annet, for eksempel trener eller går tur.

Også ville jeg tro at jeg er en komedienerd nå. Det gjør meg fri og leken og også vant til random assosiasjoner av ideer på tvers av ulike kontekster. Dette er overraskende nok en kilde for inspirasjon og motivasjon for meg, i verste fall er det bare morsomt.

Som oversetter har Irwan Syahrir sørget for at litteraturelskere i hjemlandet Indonesia kan fordype seg i norske samtidsromaner. 📸 Oda Hveem

5️⃣ Hva vil du sier din styrke som utvikler?

Jeg lærer nye ting raskt og knytter dette med ting jeg hadde lært før, og bygger på akkumulert kunnskap. Og jeg bruker pragmatiske tilnærminger i alle aspekter av jobben.

6️⃣ Tror du det finnes myter om utviklere, hvilke?

Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har mange ulike interesser, og det gjør at jeg uansett kjenner på «outsider syndrome» i de ulike miljøene; blant IT folk er jeg en raring som liker spesielle bøker, og blant litteraturfolk er jeg en raring som kan praktiske datagreier.

Irwan Syahrir er en fri og leken utvikler som finner inspirasjon i litteratur, komedier, og podcaster - for å nevne noen av kildene. 📸 Oda Hveem

7️⃣ Hva er din største seier som utvikler?

Etter jeg ble kjent med Flow-konseptet (som jeg snakket om her https://vimeo.com/182082460), så ser jeg selve jobben, koding og problem solving, som en belønning i seg selv. En god dag med koding er en daglig seier og glede. Det svarer vel ikke på spørsmålet, men det er ikke det jeg er så opptatt av, dessverre.

8️⃣ Har du en utvikler-hemmelighet?

Ingenting. Alt jeg kan er åpent – og ofte open source også. Kanskje er det å være vant til random assosiasjoner noe som gjør at jeg ofte kommer med uventede forslag eller ideer? Jeg liker å se andres reaksjon når jeg gjør det. Men det er ikke noe hemmelig, særlig når man har blitt kjent med meg