<teknologi>

Utviklerpraten: Caroline har killerinstinkt!

Det er særlig én ting denne unge, spenningssøkende utvikleren drømmer om. Dessverre er det ikke særlig realistisk.
in e
w
Lenke kopiert

1️⃣ Hvorfor er du utvikler i Capgemini?

Hos Capgemini fikk jeg muligheten til å være med på graduateprogrammet IgnITe 2020 – en god kickstart på karrieren min. Via dette programmet får jeg være med på lærerike og relevante kurs, samtidig som jeg blir kastet ut i spennende prosjekter ved siden av. Det jeg syns er veldig bra med Capgemini, er at det er et godt arbeidsmiljø og hyggelige kolleger som alltid støtter deg! 😊

2️⃣ Hva jobber du med akkurat nå?

Akkurat nå er jeg ute i prosjekt hos Norwegian Air Shuttle hvor jeg vedlikeholder og videreutvikler deres webapplikasjon. Rollen min i dette prosjektet er frontend, men noen ganger utfordrer jeg meg selv til å ta noen små backend oppgaver. Hos Norwegian jobber jeg med teknologier som Angular 11, .NET Core og EpiServer.

Det som gjør dette prosjektet interessant, er at man har muligheten til å utfordre seg selv med spennende oppgaver. Dessuten får jeg bidra på møter, i oppgaver og andre prosjekter hos Norwegian.

En morsom fordel ved å jobbe som frontendutvikler hos kunden, er at jeg noen ganger får bestemme hvordan designet til nettsiden skal utformes. 😊

3️⃣ Hva er din største utviklerdrøm?

Akkurat nå er det at skal være like lett å fikse en bug som å drepe en! 🦟 Det hadde vært deilig om feilmeldinger kunne løses enklere og raskere. Det kan være slitsomt å sitte lenge med en feilmelding, samtidig som kan man miste mye verdifull tid som kunne vært brukt til oppgaver som nærmer seg deadline.

Noe av det beste ved å jobbe i Capgemini er gode kolleger og et godt arbeidsmiljø, mener Caroline. 📸 Oda Hveem

4️⃣ Hvor henter du inspirasjon og motivasjon?

Jeg må alltid ha en god og varm kopp kaffe for å sette i gang hver morgen. ☕️☀️ Ellers kolleger viktig – jeg arbeider nok mest effektivt i team, der vi kan inspirere og motivere hverandre.

5️⃣ Hva vil du sier din styrke som utvikler?

Jeg liker ikke å gi opp uansett hvor vanskelig oppgaven er! Som oftest liker jeg å jobbe meg ferdig eller løse problemet før jeg går videre til neste oppgave. Jeg vil også klassifisere det som en styrke at jeg liker å ta utfordringer, fordi jeg synes det er spennende. Til slutt vil jeg si at kommunikasjon og planlegging er en styrke for meg som utvikler. Det gjør at man ender opp med best mulig resultat når man arbeider sammen som et team.

6️⃣ Tror du det finnes myter om utviklere, hvilke?
Det er ikke bare gutter eller gamere som blir utviklere! 😅 Da jeg gikk i tredje på videregående, var jeg den eneste jenta i klassen som hadde IT nivå 2. Jeg syns dette var bare spennende, og jeg følte meg mer motivert av å være den eneste. Og jeg opplevde som at jeg var en av gutta. 👏🏼

Caroline takker ikke nei til en utfordring, men skulle gjerne mindre tid på å ta kverken på bugs! 📸 Oda Hveem

7️⃣ Hva er din største seier som utvikler?

For de aller fleste utviklere er nok den største seieren at man klarer å løse en oppgave som man har sittet lenge med. Jeg kan fortelle at dette er en av mine største seiere også, dersom jeg har løst det på egenhånd. Om jeg står fast altfor lenge, så kan kodene begynne å se litt gresk ut 🤕 Mitt tips: Luft hjernen litt og ta deg en liten pause fra kodingen, så løser det seg nok til slutt 👊🏻 Eventuelt, spør en kollega. En annen seier for meg er når jeg klarer å løse en vanskelig backend-oppgave, fordi der ser kodene faktisk litt mer gresk ut!

8️⃣ Har du en utvikler-hemmelighet?

For å unngå alt for mye «Ctrl + Tab» – skaff deg heller en ekstra skjerm 🔥 🖥

 

Utvikler

Navn: Caroline Vo

Utdannelse: Bachelor informasjonsteknologi fra OsloMet

Stilling: Software Engineer

Arbeidserfaring: 7 måneder i Capgemini, 7 måneder i Norwegian.