<teknologi>

Utviklerpraten: Si hei til Stian!

Han digger følelsen av å knekke ut noe lurt. Men koden til å trives på jobb - den har han knekt for lenge siden.
in e
w
Lenke kopiert

1️⃣ Hvorfor er du utvikler i Capgemini? 

Alt startet som en ren tilfeldighet. Jeg møtte en jeg studerte med på bussen 😉  er det ikke slik arbeidslivet er av og til? Men jeg blir i Capgemini fordi jeg trives veldig godt med menneskene på teamet og med oppgaver og utfordringer i prosjektene jeg får lov til å være en del av.

Jeg setter også stor pris på alle mulighetene jeg får til å utvikle meg her, både faglig og som person. Det er veldig fint å ha et stort internt nettverk å trekke på når jeg møter utfordringer, enten det gjelder teknologier eller måter å jobbe på. Hvis jeg står fast, så er det alltid noen å spørre – som enten har jobbet med det tidligere, eller var med på å lage det (!) 😊 .

2️⃣ Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg jobber med helsedata.no hos Norsk Helsenett, på samme prosjekt som Lisa Haukås. Her får jeg jobbe med både backend- og frontend kode, og blir utfordret til å komme med løsningsforslag og teknologivalg.

Jeg begynte i prosjektet i oktober 2020, så jeg har aldri vært fysisk på kontoret til kunden! De fleste på teamet har jeg faktisk aldri møtt fysisk, men vi klarer å samarbeide veldig godt likevel!

3️⃣ Hva er din største utviklerdrøm?

Å jobbe med programvare som påvirker mennesker på en positiv måte. Det å få jobbe med spennende teknologi og løse ekte problemer for samfunnet. Hvis jeg i tillegg kunne gjøre dette uten tidsfrister og timeestimering hadde det vært perfekt! Men jeg har ikke helt knekt koden på hvordan få til det siste ennå …

 

Utvikler

Navn: Stian Thaulow

Utdannelse: Informatikk Bachelor fra NTNU

Stilling: Senior Software Engineer

Arbeidserfaring: 2,5år i Capgemini, 5 år i Confirmit, 3 år i Telenor

 

- Vi meg noen timer utendørs! Jeg løser gjerne noen bugs i løpet av en joggetur på ettermiddagen, når jeg ikke har kommet noen vei foran skjermen tidligere på dagen, forteller Stian Thaulow som jobber på et prosjekt akkurat nå der han aldri har møtt teamet fysisk. 📸: Per Christian Lind

4️⃣ Hvor henter du inspirasjon og motivasjon?

Jeg henter motivasjonen min ute, gjennom friluftsliv, klatring og ski. Jeg er en sånn fyr som er veldig glad i fjellturer, både sommer og vinter. Jeg har det faktisk aller best når jeg er litt sliten med fin utsikt i naturen ⛰. .

Jeg jobber også best når jeg har tenkt på noe annet enn kode en stund – og jeg har løst flere bugs i løpet av en joggetur på ettermiddagen, når jeg ikke har kommet noen vei foran skjermen tidligere på dagen.

5️⃣ Hva vil du si er din styrke som utvikler?

Jeg er nysgjerrig! Jeg lurer på hvordan ting fungerer og har en trang til å forstå alle detaljene ved en teknologi jeg jobber med. Det hjelper ofte med en god forståelse av hvordan ting henger sammen når man støter på feil eller problemer. Jeg ser på dette som en styrke, samtidig som jeg er bevisst på være pragmatisk når det trengs.

6️⃣ Tror du det finnes myter om utviklere, hvilke?

Det finnes mange myter om utviklere. For eksempel at vi alle foretrekker å jobbe alene med kode, fremfor å kommunisere med mennesker. Og det er heller ikke sånn at vi selvfølgelig vet hvorfor printeren din ikke vil skrive ut PowerPoint-presentasjoner fra sjefen eller hvorfor internett er treigt på hytta 🙈.

Stian er utdannet ved NTNU og har flere års erfaring som utvikler. I 2,5 år har han vært en del av Capgemini - og her blir han, rett og slett fordi han trives innmari godt på jobb.

7️⃣ Hva er din største seier som utvikler?

Tror ikke jeg har én største seier. Men jeg elsker mestringsfølelsen som kommer nå jeg endelig får noe til å fungere, etter å ha slitt lenge med å finne ut av et problem lenge. Den følelsen som oppstår når jeg plutselig kommer på en løsning etter å ha tenkt lenge og prøvd flere metoder som ikke virket. Av og til kan jeg bli litt frustrert over hvor enkel den endelige løsningen på en feil var, men jeg får likevel en følelse av seier hver gang jeg klarer å knekke ut noe lurt. 💡

8️⃣ Har du en utvikler-hemmelighet? 

Hurtigtaster og ferdigmaler med tekst! Enten kodesnutter, epost-signaturer eller andre ting jeg skriver om igjen, lagres som nøkkelord i enten AutoHotkey script eller som snippets i Visual Studio Code. Dette sparer meg tid, og jeg unngår skrivefeil. Jeg bruker det samme trikset på ting jeg ikke nødvendigvis skriver så ofte, men der jeg aldri klarer å huske rekkefølgen på argumentene til en eller annen funksjon.

 🙋🏼‍♂️ Vil du bli bedre kjent med Stian? ⬇️ Da vil vi gjerne bli kjent med deg! ⬇️