<kompetanse>

Fra enhjørning til senior prosjektleder i Capgemini: Møt Sadia Aslam

Hun var én av få kvinner både på dataingeniørstudiet og da hun tok mastergrad i IT og ledelse. Seksten år senere har mye forandret seg. – Det er fantastisk å oppleve at det stadig blir flere kvinner i bransjen, sier Sadia Aslam.
in e
w
Lenke kopiert

Sadia Aslam er utdannet dataingeniør og har en mastergrad i IT og ledelse, et utdanningsløp som skilte seg litt fra normalen da hun studerte for seksten år siden:

– Jeg husker godt at jeg var en av få kvinner på ingeniørutdanningen, og følte meg egentlig litt som en enhjørning, sier hun.

Mangelen på medstudenter og – til å begynne med – kolleger av samme kjønn har likevel aldri gjort at hun har angret på studievalget sitt. Hun har jobbet i IT-bransjen siden hun var nyutdannet, og kan nå se tilbake på ti år i Capgemini.

– I dag er jeg langt i fra den eneste kvinnen på kontoret. Det er utrolig gøy å se at det blir flere kvinner i IT-bransjen og i lederstillinger ellers. Ja takk til enda flere!

Sadia Aslam har jobbet i IT-bransjen siden hun var nyutdannet for 16 år siden.

Et naturlig valg

– Ettersom jeg ønsket å jobbe med prosjektledelse, var Capgemini et helt naturlig valg. Jeg hadde hørt mye bra om selskapet, og det viste seg å stemme, smiler Sadia Aslam.

Som prosjektleder for både store og små offentlige prosjekter jobber hun målrettet og tett sammen med kolleger og kunder for å nå felles mål. Det er motiverende å oppnå ting som et team, men Aslam mener det kan ligge vel så mye læring i motgang.

Det vil alltid være prosjekter som ikke blir akkurat slik man ser for seg. Da er det viktig at det er rom for å diskutere, og at man ikke trenger å være redd for å gi beskjed. Gjennom alle mine år i Capgemini har jeg aldri opplevd at jeg ikke har blitt hørt. Det gir meg trygghet.

Hvorfor leder?

Mange ledere forteller at det er tilfeldigheter at de har endt opp der de er. Det er ikke tilfellet for Sadia Aslam. Hun har alltid hatt i bakhodet at hun skal jobbe med ledelse på en eller annen måte. Skrur vi klokken 37 år bakover i tid, finner vi kanskje ut hvorfor.

– Jeg kom til Norge fra Pakistan da jeg var nesten ett år en kald desemberdag i 1984. Noe av det mest utfordrende var å lære meg et helt nytt språk, men det gjorde at jeg ble selvstendig ganske tidlig. I tillegg er jeg eldst i en søskenflokk på seks, noe som gjorde at ledelse tidlig falt naturlig for meg, sier hun.

 LES OGSÅ: – Her skaper du akkurat den karrieren du ønsker 

Sadia Aslam har alltid ønsket å jobbe med ledelse. Nå er både senior prosjektleder og PDR-leder for sju personer. 📸 Oda Hveem

Ledelse handler om mennesker

I Capgemini har Sadia Aslam nylig fått mer internt ansvar i tillegg til rollen som prosjektleder, og er nå PDR-leder for sju personer.

– Det å kunne veilede og påvirke folks arbeidshverdag er utrolig givende, sier hun.

Selv jobber hun ut fra et utgangspunkt om at ledelse skal være menneskeorientert.

– Ledelse handler først og fremst om mennesker, ikke bare planer og strategier. Det er viktig at jeg som leder ser, inspirerer og motiverer andre til å gjøre sitt beste. Ærlighet er viktig, og så lenge jeg er ærlig med mine ansatte får jeg ærlighet i retur. Alt er ikke alltid perfekt, derfor er det viktig at vi har en kultur hvor vi kan snakke sammen og tilrettelegge for hver enkelt ansatt, avslutter hun.

 

Mer mangfold med kvinner i tech

Visste du at Capgemini er platinumpartner i Oda-Nettverk? Dette fordi det er en fantastisk møteplass for å bygge opp kvinner innenfor IKT og skape mangfold i bransjen. Oda-Nettverk gir fellesskap og inspirasjon, og gir kvinner anledning til å utveksle erfaringer og videre til å heve sin kompetanse. Capgemini er stolte av å være Oda-Nettverk sponsor, og ønsker å bidra til å utvikle kvinners karriere i IKT-bransjen.

Capgemini og mangfold

  • Rundt 300 000 ansatte i over 40 ulike land
  • 1250 ansatte i Norge
  • Ansatte fra over 100 ulike nasjoner globalt, rundt 30-40 i Norge
  • Kvinneandel i Norge: 37 prosent