<konsulent>

«Pensjonsreform? Klart jeg kan!» sa en prosjektleder på 29 år

- Jeg leder, fasiliterer, kommuniserer og engasjerer – og så ber jeg om hjelp «hjemme» når jeg trenger det, forteller prosjektleder Philippa Tronstad om et prosjekt som handler om å forvalte folkets fremtid.
in e
w
Lenke kopiert

Philippa Tronstad sitter på hjemmekontor. Men kalenderen er full av møter og avtaler knyttet til et unikt prosjekt i Norges historie: Egen Pensjonskonto. Stortinget har vedtatt at alle arbeidstakere med innskuddspensjon hos nåværende arbeidsgiver skal ha én pensjonskonto som samler tidligere opptjent pensjon. Bransjen har gått sammen om dette arbeidet, og Storebrand har leid inn Tronstad fra Capgemini for å hjelpe til å få prosjektet i havn.

Prosjektlederen på snart 30 år var ikke mer opptatt av pensjon enn de fleste da muligheten dukket opp, men rollen som prosjektleder handler om å hele tiden lære seg noe nytt. Og det er akkurat det som driver Philippa opp og frem.

– Jeg er aldri redd for ansvar. Men jeg investerer masse tid i å forstå mest mulig. Da jeg fikk denne muligheten, husket jeg hva mamma hadde sagt om hvor viktig det er å være opptatt av pensjon. Jeg tok et skikkelig dypdykk, undersøkte, leste – og så stilte jeg utallige spørsmål for å forstå. Jeg er ingen pensjonsekspert, men det er det kunden som er. De trenger meg fordi jeg er en god prosjektleder, forteller Philippa Tronstad.

Det er alltid støtte og svar på hjemmebane

Den unge prosjektlederen har valpen Cooper ved sin side. Han er energisk, til stede og vet nøyaktig hvor han hører hjemme.

– Det er litt sånn å være meg også. Jeg går på jobb hos en viktig kunde, og jeg investerer ekstremt mye tid og energi for å gjøre en god jobb. Men når jeg trenger trygghet og støtte – enten faglig eller personlig, så har jeg teamet mitt og hele Capgemini i ryggen. Jeg kan alltid søke «hjem» når jeg trenger det. Jeg har 65 prosjektledere og arkitekter jeg kan spørre om råd – og det er nesten ingenting vi ikke klarer å løse i fellesskap, forklarer prosjektlederen.

- Capgemini er basen min. Med en så solid faglig dyktig heiagjeng i ryggen, så blir ingen oppgaver som prosjektleder for stor, forteller Philippa Tronstad fra sitt hjemmekontor med valpen Cooper på fanget. Han trenger henne. Hun trenger Capgemini. Og kunden trenger henne.
 

Prosjektlederen

Philippa Tronstad 

 • 29 år
 • Siviløkonom fra NHH
 • Ansatt i Capgemini i snart 3 år
 • Prosjektleder i teamet Digital Business Transformation
 • Tidligere en del av Capgemini sitt graduate-program IgnITe
 • Ansvarlig for Capgeminis sommerprogram for studenter
 • Ledet fagdagen i 2020
 • En del av kjerneteamet i det globale Women@Capgemini

Nyutdannet? Les om ignITe


 Egen Pensjonskonto

 • Stortinget vedtok i 2019 at alle som jobber i en bedrift med innskuddspensjon skal få samlet all pensjonssparingen sin på ett sted.
 • Endringen omfatter rundt 1,5 millioner arbeidstakere.
 • Bransjen har gått sammen om å skape en felles plattform for at vi som kunder skal få mer kontroll og styring med egen pensjon og hvordan den forvaltes.
 • Pensjonskontoen vil følge deg gjennom arbeidslivet og er en samlekonto for pensjon fra tidligere og nåværende arbeidsforhold.
 • Egen pensjonskonto ble lansert 1. januar 2021, men blir tilgjengelig for arbeidstakere 01.02.2021.

Slik lykkes du som prosjektleder

Philippa Tronstad startet sin karriere i Capgeminis graduate-program IgnITe. I løpet av de snart tre årene hun har vært ansatt i selskapet har hun jobbet med bank, telekom, jernbane – og nå med forsikring og finans. Hun har fått mye ansvar fort, og har enorm tillit i sitt team. Hennes nærmeste leder, Marianne Moslet, kaller henne en superstjerne. Hvordan ble hun det?

– Hm… Jeg føler meg ikke alltid som en superstjerne, men selvtilliten vokser når jeg blir vist tillit og får ansvar. Jeg tror det som gjør meg til en god prosjektleder er at jeg brenner for faget og for god kommunikasjon. En av verdiene til Capgemini er «boldness». Jeg har helt siden jeg var fersk våget å stå frem og si «JA! Jeg har lyst!», forteller Tronstad og innrømmer at det ofte krever mer enn en normal arbeidsdag.

– Å jobbe som konsulent og prosjektleder er en livsstil. Min vei har vært å investere mye i selskapet jeg jobber i. Jeg involverer meg mye internt, deltar aktivt i rekruttering av nye kollegaer og tar på meg interne oppgaver – og på den måten utvikler jeg meg som prosjektleder og får enormt mye tilbake. Å jobbe i Capgemini er litt som ha en kjempestor familie. Velger du å være en del av den og engasjere deg, så skapes veldig sterke bånd – og det blir moro, ler den energiske prosjektlederen.

- Jeg tror du må være både modig og leken for å lykkes som prosjektleder. Jeg er aldri eksperten. Det er det kunden som er. Men jeg kan få ekspertene til å jobbe godt sammen slik at prosjektet blir vellykket og blir levert til avtalt tid med god kvalitet, forteller prosjektleder Philippa Tronstad - som faktisk må ut og lufte både hodet og valpen av og til.

Må du være techy for å lede tekniske prosjekter?

Akkurat nå sitter Philippa Tronstad som prosjektleder hos en av de største aktørene i et enormt nasjonalt prosjekt der målet er mer effektiv og rasjonell forvaltning av folkets pensjonskapital. Det utvikles en bransjefelles infrastruktur for transaksjonshåndtering mellom selskapene, og vi står overfor en flytting av flere titalls milliarder kroner.

– Prosjektene vi jobber med er komplekse og teknisk kompliserte. Selv er jeg utdannet siviløkonom. Jeg kan ikke kode. Men jeg er nysgjerrig og ganske uredd. Jeg fokuserer alltid på at jeg har fått denne rollen fordi kunden trenger meg. De har leid inn meg fordi de trenger meg til å komme i mål med leveransen. Og da må jeg stå støtt, men fremoverlent i den rollen, forteller Philippa som mer enn gjerne inviterer andre unge prosjektledere til Capgemini.

Jeg er ydmyk i forhold til at jeg er ung i rollen. Men jeg vet at kunden trenger meg, og da jeg kan ikke stå der med bøyd rygg og være usikker.
Philippa Tronstad, prosjektleder

Dette skiller Capgemini fra andre konsulenthus

Philippa Tronstad forteller om en innholdsrik arbeidshverdag fylt av utfordringer og løsninger. Hun har opplevd det å bli satset på og vist tillit. Dette har bygget en selvtillit og en relasjon til arbeidsgiver som hun setter ekstremt høyt.

– Mens mange av mine tidligere studievenner alltid er på vei videre og ser seg om etter nye muligheter i arbeidslivet, så føler jeg at jeg har kommet til Capgemini for å bli her. Jeg har alle mulighetene foran meg i dette selskapet.

Philippa er nå i gang med en etterutdanning og har i løpet av tre år i Capgemini kontinuerlig tatt kurs, sertifiseringer og drevet med faglig utvikling.

– For meg er Capgemini en verden av muligheter fordi vi er store innen både privat og offentlig sektor. Vi jobber innen alle bransjer, og så er vi et globalt selskap. Det å ha et internasjonalt nettverk er veldig spennende. Det åpner for å kunne reise til utlandet for å jobbe, men vi bruker disse relasjonene også her hjemme, forteller Philippa som hver måned har møter med kvinner i hele verden gjennom nettverket women@capgemini.

- Ønsker du deg en arbeidsgiver som åpner dører for deg? Ønsker du deg en sjef som lytter til deg, ser deg og støtter deg når du trenger det? Vil du fortsette å vokse faglig? Er du villig til å investere i deg selv, karriereren din og i selskapet du jobber for? Velkommen til Capgemini!