<kompetanse>

– Skatteetaten er et lokomotiv i utviklingen av offentlig sektor

Capgemini fortsetter samarbeidet med en av de mest innovative offentlige virksomhetene i Norge. Nå ser teamet frem til å gå i gang med flere prosjekter - og til å få flere dyktige folk om bord.
in e
w
Lenke kopiert

I sommer ble Capgemini valgt som én av leverandørene til Skatteetatens nye rammeavtale om konsulenttjenester. Avtalen inkluderer leveranser innen områder som prosjektledelse, virksomhetsutvikling, arkitektur, testing og systemutvikling.

– Dette er en viktig avtale både for oss og Skatteetaten, sier Eirik Magnus Sødal og Marianne Moslet i Capgemini.

Som kunde byr Skatteetaten på enormt spennende oppgaver, med stor grad av innovasjon og av stor samfunnsverdi, mener Erik Sødal og Marianne Moslet i Capgemini. Foto: Oda Hveem

Skatteetaten – den mest innovative offentlige virksomheten

Sødal er kundeansvarlig for Skatteetaten og gleder seg til å fortsette samarbeidet med det han omtaler som et av lokomotivene i utviklingen av offentlig sektor.

– Det er ikke tilfeldig at Skatteetaten er kåret til den mest innovative offentlige virksomheten i Norge, er på topp 10-listen blant offentlige og private selskaper, og har vunnet digitaliseringsprisen flere ganger, sier Sødal og legger til:

– Capgemini benchmarker også digitale tjenester i Europa på oppdrag for EU-kommisjonen, og vi ser at Skatteetaten er helt i front også i et europeisk perspektiv.

 LES OGSÅ: Skatteetaten mot 2025

Store ambisjoner og dyktige ansatte

Capgemini har lang historikk som rammeavtalepartner hos Skatteetaten, i tillegg til enkeltstående systemutviklings- og forvaltningsoppdrag. Sødals erfaring med etaten er utelukkende positiv.

– Som konsulent opplever jeg at de har store ambisjoner, dyktige ansatte og en sterk vilje til å tenke nytt og prøve ut nye ting.

– For eksempel har vi de tre siste årene har vi vært cloud-broker for Skatteeaten overfor de tre store skyleverandørene, Microsoft, Google og Amazon. Som i resten av samfunnet vil skytjenester være avgjørende for Skatteetaten fremover, sier Sødal.

Han forteller at en av Capgeminis konsulenter på skyavtalen er Microsoft-eksperten Andreas Helland, som tidligere i år ga ut bok.

Eirik Magnus Sødal er kundeansvarlig for Skatteetaten i Capgemini. Foto: Oda Hveem

Allmenn skyplattform

Skatteetaten har som mål å bli mer datadrevne i sin oppgaveløsing og gjennom data øke innsikten i skattebetalerne atferd. De to siste årene har Cloud Platform-teamet i Capgemini lagt grunnlaget for at blant annet etatens informasjons- og analyseplattform, Fremtidens Innkreving, skal kunne starte sin programvareutvikling på en allmenn skyplattform.

Teamet har blant annet jobbet med Infrastruktur As Code (IAC) av Cloud infrastruktur, oppsett av en Kubernetes Service som kjøretidsmiljø med auto-genererte CI/CD pipelines, og en god del PaaS-tjenester hvor det brukes flere native Cloud-tjenester.

– Dette er kjernen i hva det leveres mest av nå – reetablering av skyarkitektur så vel som optimalisering av skyløsninger for at kundene skal kunne komme videre og strukturere opp sin skyreise, plattform-agnostisk, sier Hilde Lervik, Cloud Platform Lead.

Teamleder Marianne Moslet har nå startet jakten på et bredt spekter av fremoverlente tech-hoder. Foto: Oda Hveem

På jakt etter dyktige hoder

Marianne Moslet, teamleder for prosjektledere og arkitekter i Capgemini i Oslo, tror arbeidet med Fremtidens Innkreving-programmet er noe av det som blir aller mest spennende i årene som kommer.

– Her skal Skatteetaten sammen med en rekke andre offentlige virksomheter tenke helt nytt rundt hvordan innkreving skal gjøres i samfunnet. Et innovasjonsprosjekt hvor vi forventer at det vil testes ny teknologi, tjenestemodeller og styringsmodeller, sier hun.

Målet er at Capgemini skal bistå Skatteetaten med dyktige konsulenter og team som dekker hele bredden i Capgemini – fra forretningsutvikling til teknologiutvikling.

– Derfor er vi nå på jakt etter dyktige hoder innen alle våre fagteam. Det inkluderer prosjekt- og programledere, konsulenter innen innføring og endringsledelse, systemutviklere med vekt på Java og Microsoft, arkitekter og andre med kompetanse og erfaring innen sky fra både utviklings- og arkitekturperspektiv.

Eirik Magnus Sødal og Marianne Moslet forventer både nytenkning og testing av ny teknologi i de kommende prosjektene med Skatteetaten. Foto: Oda Hveem

Ja takk, begge deler!

For å møte etterspørselen fra Skatteetaten og andre spennende kunder har Capgemini bruk for et stort antall nye konsulenter de kommende årene, og flere av stillingene er allerede utlyst på finn.no. Marianne Moslet både håper og tror mange vil gripe sjansen som nå bry seg.

– Det som gjør dette prosjektet unikt er at du får muligheten til å påvirke utviklingen i et av de virkelig store offentlige prosjektene akkurat nå, samtidig som du ha et ledende, internasjonalt fagmiljø i ryggen. Jeg tør å påstå at du får det beste fra begge verdener, avslutter hun.

 

Capgemini søker deg!

Capgemini har akkurat vunnet konkurransen om en ny rammeavtale med Skatteetaten, og er på jakt etter dyktige folk som kan fylle flere spennende stillinger.

Har du:

  • Noen års relevant erfaring fra et av våre arbeidsområder, enten fra prosjektledelse, virksomhetsutvikling, arkitektur, devops, testing eller systemutvikling?
  • Lidenskap for bærekraft og digital transformasjon?
  • Lyst å påvirke utviklingen i landets mest innovative offentlige virksomhet?
  • … med et ledende, internasjonalt fagmiljø i ryggen?