<teknologi>

Nyansatt Java CTO: – Kan ikke vente med å komme i gang!

Morgendagens IT-konsulenter må være like mye rådgivere som utviklere. Capgeminis nyansatte Java CTO, Bjørn Frode Kvernstuen, skal bidra til å bygge et sterkt fagmiljø som kommer både kunder og ansatte til gode.
in e
w
Lenke kopiert

– Java er et område i vekst, og det er stor etterspørsel etter dyktige konsulenter. Vi i Capgemini ønsker å være en spydspiss når det gjelder kompetanse på feltet. For å klare det er vi helt avhengig av å ha et sterkt internt fagmiljø, sier Viktoria Erngard, leder for konsulentene i Capgemini Oslo.

Fagmiljøet hun snakker om skal være en plass hvor kolleger henter inspirasjon, deler erfaringer og snakker om den seneste utviklingen innen området. Nyansatt Java CTO, Bjørn Frode Kvernstuen, er mannen som virkelig skal løfte denne satsingen.

– Det er viktig for hele gruppa at vi har en sterk fagperson på plass, og vi er utrolig glade for at Bjørn Frode har takket ja til stillingen. Han har akkurat den tekniske kompetansen vi trenger – og ikke minst et brennende engasjement for faget, sier Erngard.

Med ansettelsen av ny Java CTO vil Viktoria Erngard styrke det interne fagmiljøet. Foto: Fartein Rudjord

En helt annen virkelighet

Bjørn Frode Kvernstuen er hentet fra Statistisk Sentralbyrå, og er offisielt Capgemini-mann fra og med 1. juni.

– Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier dataingeniøren fra Gudbrandsdalen.

Han mener IT-konsulentbransjen har gjennomgått et paradigmeskifte i nyere tid.

– Å være utvikler i 2021 er ikke det samme som det var for bare et par år siden. For å sette det veldig på spissen: Før ble vi hyret inn som ekstra kapasitet, vi leverte en bolk med kode, og sa takk for oss. I dag er virkeligheten en helt annen, sier han og forklarer:

– Kode i dag skrives ikke i én stor bolk. Programvaren skal være endringsdyktig over tid. Det samme skal utviklerne. De beste utviklerne i dag har både bredde- og dybdekompetanse; de klarer å løse komplekse problemer med elegant kode, samtidig som de ser sammenhengene i hvordan man jobber, hva brukerne ønsker seg og hvorfor. Dette skaper gode rammebetingelser for å levere bedre og raskere i en tid hvor endring er den eneste konstanten.

I juni begynner Bjørn Frode Kvernstuen ( i midten) i sin nye jobb hos som Java CTO hos Capgemini. Viktoria Erngard og Anders Snellingen gleder seg over å få ham med på laget. Foto: Fartein Rudjord

Skal utvikle kunder og ansatte

Nettopp på grunn av den «nye» utviklervirkeligheten er den kommende Java CTO-en trygg på at en økt satsing på kompetansebygging vil komme både kunder og ansatte til gode.

– Kundene får ikke bare hjelp av dyktigere utviklere og rådgivere. Denne satsingen skal også bidra til å bygge kundens eget fagmiljø. Det er nemlig slik at kompetente kunder er gode kunder, det er jo kundens egne ansatte som ofte sørger for kontinuiteten etter våre bidrag, sier Kvernstuen.

Et sterkt fagmiljø er også viktig for rekruttering til Capgemini – og ikke minst for å holde på de dyktigste hodene.

– Det skal ikke være behov for å bytte jobb for å utvikle deg videre. Capgemini skal være en plass hvor du kan trives og lære nye ting kontinuerlig. Du kan gå fra Java til Cybersecurity, bytte kunder eller skifte rolle i teamet, sier Erngard.

Anders Snellingen i prat med Bjørn Frode Kvernstuen, Java CTO fra våren 2021. Foto: Fartein Rudjord

Godt inntrykk

Det sitter over 250 Capgemini-konsulenter bare i Oslo, i tillegg til at det er store utviklingsmiljøer på de andre kontorene rundt om i inn- og utland. Kvernstuen har mange å hilse på det neste halvåret, men har allerede rukket å møte noen:

– Inntrykket mitt av Capgemini så langt er veldig bra, og en bekreftelse av det jeg har hørt om selskapet fra før, sier dataingeniøren som teller ned dagene til 1. juni.

– Jeg går inn i rollen ydmyk, men med selvtillit og tro på at jeg skal utgjøre en forskjell. Førsteprioritet er å bli kjent med selskapet, kundene, fagmiljøet og folkene. Det siste gleder jeg meg mest til!

Som leder for utviklerne i Capgemini Oslo lover Anders Snellingen spennende Java-prosjekter i tiden fremover. Foto: Fartein Rudjord

Klart for kick-off!

Anders Snellingen, teamleder for java-utviklerne i Capgemini Oslo, har allerede planlagt kick-off og møte med teamet i juni.

– Vi gleder oss veldig til å få med Bjørn Frode på laget. Mange spennende prosjekter er allerede i gang, og vi er klare for å hjelpe enda flere kunder i tiden som kommer, sier Snellingen.