Microsoft Teams: Slik kommer du i gang

Vi i Capgemini ønsker å bidra til dugnaden med å sikre folkehelsen og unngå spredning av Coronaviruset gjennom å dele vår kunnskap rundt digitale arbeidsrom som Office 365 og Microsoft Teams.

Microsoft har tilgjengeliggjort Microsoft Teams gratis for alle. Vi må i disse tider jobbe på nye måter for å opprettholde produktiviteten, og Microsoft Teams er et verktøy som gjør dette mulig.

I den forbindelse kommer vi til å dele tips og triks som vil hjelpe dere med å komme raskt i gang med både digitale møter og samhandling mellom kollegaer og kunder. Vi vil fortsette å dele mer informasjon med dere i tiden fremover.

Vi kan hjelpe deg i gang

Vi ønsker å bistå med vår ekspertise og mobiliserer nå vår organisasjon til å tilby gratis hjelp og rådgivning gjennom et frivillig tiltak.

Les mer om dette i intervjuet med Morten Yndesdal

Ta kontakt med Morten Yndesdal eller Therese Gule for mer informasjon.

Enkel oppskrift på å komme igang

Aller først: Programvare

Om du ikke allerede har tilgang til Office 365 eller Teams, har nå Microsoft tilgjengeliggjort lisenser gratis gjennom ulike programmer for sine brukere.

Har du Office 365, må du aller først slå på Teams for dine brukere.

Microsoft sin oppskrift på engelsk finner du her

Pålogging:

Privatpersoner: Om du allerede har en konto gjennom din jobb/skole vil denne komme opp selv om du ikke tidligere har hatt lisens til Teams.

Gå til pålogging for Microsoft Teams

Bedrifter og skoler/Universitet: Microsoft tilbyr nå gratis E1-lisenser for seks måneder for bedrifter.

Til Microsoft: Om lisenser for bedrifter

Skoler og universitet har tilgang til gratis lisenser via Office 365 A1.

Til Microsoft: Om lisenser for utdanningsinstitusjoner

Møter du problemer? Ta kontakt og vi hjelper dere i gang!

Planlegge og bli med i et Teams møte

Ved hjelp av Teams kan du enkelt planlegge, kalle inn til og gjennomføre møter over Internett, både med interne ansatte eller eksterne brukere.

Planlegge et møte i Teams

Det finnes flere måter å planlegge et møte i Teams på:

  1. Velg Planlegg et møte i en chat (under boksen der du skriver inn en ny melding) for å bestille et møte med personene som deltar i chatten.
  2. Gå til Kalender på venstre side av appen, og velg Nytt møte i øvre høyre hjørne.
  3. Velg en tidsperiode i kalenderen. Et planleggingsskjema blir åpnet i et popup-vindu.

Planleggingsskjemaet er der du gir møtet en tittel, inviterer personer og legge til møte detaljer. Bruk planleggingsassistenten til å finne et tidspunkt som passer for alle.

Når du er ferdig med å fylle ut opplysningene, velger du Lagre. Dette vil lukke planleggingsskjemaet og sende en invitasjon til alles Outlook-innboks.

Bli med i et Teams møte

Du kan bli med i Teams-møter når som helst, hvor som helst, fra hvilken som helst enhet. Vi tar her utgangspunkt i at du har fått en invitasjon til et møte ut fra stegene i innkallingen over.

Bli med fra kalender i Teams

Velg Kalender på venstre side av appen for å se møter. Finn møtet du vil bruke, og velg deretter Bli med/Join.

Hvis noen starter møtet, får du et varsel du kan benytte til å bli med!

Bli med via kobling fra e-post

Alt du trenger for å bli med i et Teams-møte, er en kobling eller en lenke.

Velg Bli med i Microsoft Teams-møte i møteinvitasjonen. Møtet gjennomføres enten via en nettleser, eller du kan laste ned et skrivebordsprogram. Hvis du allerede har Teams-appen, vil møtet åpnes automatisk.

Hvis du ikke har en Teams-konto og arrangøren har tillatt det, får du mulighet til å skrive inn navnet ditt for å bli med i møtet som gjest. Hvis du har en Teams-konto, velger du Logg på for å bli med i tilgangen til møte chatten med mer. Avhengig av innstillingene for arrangøren kan du bli med i møtet umiddelbart eller gå til en informasjons person der personene i møtet kan gi deg tilgang.

Lykke til!