Capgemini møtebingo!

I en ny og annerledes jobbhverdag med Teams-møter gjennom video, kan mange føle seg litt fremmed. Derfor har Stian Thaulow i Microsoft Platform&Solutions avdelingen vår laget en kjempekul møte-bingo som kan være et fint avbrekk i en hektisk jobbhverdag. Under kan du bli bedre kjent med Stian og finne link til møte-bingoen.

 

Stian Thaulow

  • Microsoft Plattform & Solutions
  • Software Engineer Lead
  • Jobber for Helsedirektoratet, med forvaltning og videreutvikling av et saksbehandlingssystem.
Stian har rigget til et fleksibelt hjemmekontor

Hvordan fungerer hjemmekontor for deg?

For mitt team fungerer hjemmekontor veldig bra. Med unntak av litt ustabil VPN-forbindelse på grunn av mye trafikk så kan vi jobbe omtrent like effektivt som før.

Hvorfor lagde du møtebingoen?

Jeg fikk et par engelske møtebingoer på Snapchat og ble inspirert til å lage en på norsk. Når nye utfordringer dukker opp er mitt første innfall alltid å forsøke å løse dem med kode. Derfor endte jeg opp med å lage møtebingoen på en nettside og ikke bare i et bilde 🤓 Etterpå delte jeg den internt på Teams i teamet mitt, for å holde motivasjonen oppe og skape litt god stemning rundt det å jobbe hjemmefra.

Har du opplevd noen morsomme hendelser i Teams-møter den siste tiden?

Jeg tror jeg har vært innom de fleste av klisjeene på bingoen, som for eksempel pinlig stillhet, glemmer å sette på lydløst , gjespe på skjermen eller snakke i munnen på hverandre. Men jeg har også prøvd fredagspils med kompisgjengen via Teams og det fungerer veldig bra! Det er også gøy med «vis-meg-kaffekoppen-din»-stafett eller «morsomt-hodeplagg»-stafett der du legger ut et bilde i en tråd på Teams og tagger neste person som skal få utfordringer.

Hva er dine beste tips til å gjennomføre gode møter i Teams?

Jeg anbefaler å koble til headset og teste lyden et par minutter før møtet begynner (det er ikke alltid jeg husker dette selv…) Jeg bruker bluetooth headset med NFC, så da funker det bra å tapp’e headsetet ved pekeplaten på laptopen for å koble til.

Hva er dine beste hjemmekontor-tips?

Om du ikke har eget kontor eller et dedikert skrivebord – prøv å tilpasse arbeidsplassen til å være så ergonomisk som mulig. For eksempel kan du legge noen bøker under bordbeina, sette opp en ekstern skjerm på en skoeske eller lignende. Selv har jeg en veldig liten kontorpult i et hjørne i gangen som jeg har skrudd fast en ekstra eikeplanke på, sånn at jeg kan ha albuene på bordet mens jeg skriver.

Har du lyst til å prøve møtebingoen til Stian? Prøv den her