<teknologi>

Microsoft Teams: Vi blir med på dugnaden

Arbeidshverdagen vår ble snudd på hodet og hele samfunnet ble satt på tidenes digitale prøve. Capgemini bidrar til dugnaden og tilbyr gratis veiledning i bruk av Microsoft Teams.
in e
w
Lenke kopiert

Microsoft har gjort sitt samhandlingsverktøy Teams gratis de neste seks månedene som et bidrag til en endret arbeidshverdag for folk over hele verden.

Her samler vi tips og råd om bruk av Microsoft Teams

Morten Yndesdal er ekspert på skytjenester og leder for Modern Workplace teamet hos Microsoft Platform and Solutions i Capgemini Norge. Han stiller teamet sitt til disposisjon for alle som ønsker å effektivisere hverdagen sin nå i en merkelig tid.

En digital test for samfunnet

– Vi må finne det positive i denne vanskelige situasjonen også. Nå har vi muligheten til å gi Norge et skikkelig digitalt løft. Og vi i Capgemini har et samfunnsansvar i en så krevende tid, sier Morten Yndesdal.

Trenger du hjelp? Capgemini gir deg gratis oppstarts-rådgivning, slik at dine ansatte kan fortsette å være produktive i hjemmekontor ved bruk av Microsoft Teams.

Ta kontakt med Morten Yndesdal på LinkedIn

 

Morten Yndesdal

  • Ekspert på skytjenester
  • Leder for Modern Workplace teamet hos Microsoft Platform and Solutions i Capgemini Norge

Microsoft Teams

Chat – raske samtaler
Chat-vinduet i Teams brukes til raske samtaler med kollegaer. Det blir mindre e-post, og mer oversiktlig. Chatintegrering med andre Microsoft-produkter som OneNote og Office gjør at du slipper å bytte mellom apper under samtalen. Du har alt du trenger, i chatten.

Del filer
Legg dem direkte inn i chatten. Så kan du ringe til eller ha en videosamtale med kollegaen din for å diskutere innholdet i filen rett fra det samme vinduet.

Effektive møter
Enkel planlegging, oppstart og gjennomføring av møter på nett både med kollegaer og eksterne deltakere. Du opplever høy kvalitet på lyd og video fra både laptop og mobil.

Opptak av møter
Et møteopptak gjøres umiddelbart tilgjengelig. Går du glipp av et møte, så finner du opptaket på samme sted som møtenotater og avtalte oppfølgingspunkter.

Forbedret samarbeid
Integreringen med Office 365 gjør det mulig å opprette Word-, Excel– eller PowerPoint-dokumenter i Teams, for umiddelbart enklere samarbeid.

Vi er klare til å snu oss raskt for å få opp igjen produktiviteten i samfunnet.
Morten Yndesdal, leder for Modern Workplace teamet hos Microsoft Platform and Solutions i Capgemini Norge

Vi må holde hjulene i gang

Fra en dag til en annen ble arbeidshverdagen vår snudd opp ned. «Alle» sitter på hjemmekontor, men samfunnsøkonomien er helt avhengig av at vi opprettholder så mye som mulig. Var vi egentlig klare for denne plutselige digitale testen?

– Nei, det tror jeg ikke vi var. Men i Norge har vi grunnmuren på plass. Infrastrukturmessig er vi mye bedre rustet enn de aller fleste andre land. Vi har godt utbygd bredbånd i hele landet. Vi har avanserte mobiler og laptoper. Svakheten er ofte kompetansen og samhandlingskulturen vår, sier Yndesdal som er overbevist om at dette vil gi samfunnet vårt et digitalt kompetanseløft.

Mange trenger hjelp med hjemmekontor

Yndesdal forteller at det enkelte steder er kaotiske tilstander.
– Jeg har snakket med bedrifter der de ansatte verken hadde tenkt på eller fått beskjed om, å ta med seg laptopene sine hjem. Noen synes at denne plutselige omstillingen er krevende, men samtidig tror jeg det vil gi oss et skikkelig spark bak for øke effektiviteten og lære oss nye måter å jobbe på, sier Yndesdal.

Les også: Microsoft Teams: Slik kommer du i gang

Hjemmekontor: Samfunnet vårt ble satt på tidenes digitale prøve. Var vi egentlig klare for det? Foto: Paige Cody 7 / Unsplash

Mange vil hjelpe til

Capgemini har de siste årene ansatt en lang rekke superdyktige tekniske fagpersoner. En fellesnevner hos veldig mange av de ansatte – i tillegg til faglig ekspertise – er deres ønske om å bidra til forbedringer i samfunnet.

– Akkurat nå har vi en gjeng med svært flinke folk som brenner for å gjøre gode gjerninger. Vi er klare til å snu oss raskt for å få opp igjen produktiviteten i samfunnet.

Les også: Slik blir hjemmekontoret et produktivt og godt sted å være

– Ikke glem sikkerheten

Under en storbrann eller en naturkatastrofe, er det alltid noen som utnytter situasjonen. Slik er det også nå, advarer Morten Yndesdal. Selv om vi alle raskt må innføre endringer i våre arbeidsrutiner, er det ikke smart å ta snarveier på bekostning av sikkerhet eller personvern.

– Akkurat nå sitter det tusenvis av hackere der ute som følger med og ser etter hull i sikkerheten. Alle må passe på. Det gjelder både det offentlige, skoler og bedrifter. Det er fort gjort å dele dokumenter på usikre nettverk eller se etter enkle, kjappe løsninger. Ikke gjør det!

Morten Yndesdal har én oppfordring til alle bedriftsledere: Informer dine ansatte gjennom kjente kanaler og legg retningslinjer for hvordan kommunikasjonen skal skje.

Og til alle på hjemmekontor: Bevar den naturlige skepsisen. Ikke stol på alt som er der ute av informasjon.