<teknologi>

E-sport: Kristian og Daniel spiller CSGO for Capgemini hver onsdag

Fra hver sine kanter av landet kjemper Capgemini-ansatte sammen for heder og ære i Telialigaen Bedrift. – Det kribler i kroppen de dagene vi spiller mot konkurrerende konsulentselskaper, sier e-sport-spillerne Kristian Flygel Aspø i Bergen og Daniel Wold i Oslo.
in e
w
Lenke kopiert

Vi har tidligere skrevet om hvordan Lars Snellingen og Lars Michael Niebuhr startet opp egne Capgemini-lag i League of Legends og CSGO med et mål om å skape en uformell arena for gaminginteresserte kolleger på tvers av kontorene.

Kristian Flygel Aspø fra Bergenskontoret og Daniel Wold fra Oslokontoret spiller på CSGO-laget. Begge har vært med fra første sekund:

Daniel Wold fra Oslokontoret spiller på CSGO-laget og synes det er stas at spillingen er satt i system. Foto: Oda Hveem

– CS-interessen var selvsagt det utslagsgivende, men jeg så også at dette kunne være en fin arena for å møte andre kolleger i en mer uformell setting, sier Aspø.

– Jeg hadde vært med på noen interne konkurranser i Capgemini, og blant annet blitt kjent med folk fra stavangerkontoret, men det er først nå at satsingen virkelig blir satt i system, supplerer Wold.

Herfra har det vært åpne treninger på tirsdager og kamper på onsdager - og kan timene fly. Foto: Oda Hveem

Spenningen bygger seg opp på kampdag

CSGO-laget består av spillere som ikke kjente hverandre fra før, uten at det hadde noen betydning for ambisjonene. Laget ble meldt rett inn i førstedivisjon av Telialigaen Bedrift. I første kamp var det rivalen Accenture som skulle nedkjempes:

– Det ble litt av en debutkamp! Etter seks overtidsrunder vant vi til slutt 28-26 og kunne strekke armene i været. Kampen startet klokken åtte, og var ikke avgjort før nærmere midnatt, smiler Kristian Aspø.

Laget har åpne treninger hver tirsdag, og spiller kamper på onsdager. Da kribler det litt ekstra i kroppen.

– Man kjenner at det er kampdag! Da snakker vi om hvem vi skal spille mot, om de er gode, sjekker ut hvilke maps de har spilt tidligere, og legger en plan for å slå dem, forteller Daniel Wold.

Etter seks overtidsrunder vant vi til slutt 28-26 og kunne strekke armene i været.
Kristian Flygel Aspø
Kristian Flygel Aspø på hjemmekontoret i Bergen, der temperaturen var ekstra høy de onsdagene de konkurrerte i Telialigaen i vinter og vår. Foto: Oda Hveem

Skal kjempe i toppen

Første ligasesong er nettopp ferdigspilt, og tabellen forteller at Capgemini-laget har mer å gå på.

– Vi havnet på nedre halvdel denne gang, men har som mål å kjempe helt i toppen i de kommende sesongene. Individuelt er vil veldig gode, nå gjelder det å bli mer samkjørte, mener Wold.

Parallellene til arbeidshverdagen er mange:

– Det handler om å bygge et godt team. Vi er fem stykker med ulike styrker og svakheter. Noen er gode taktisk, andre er sterke teknisk. Vi må finne rollene som gjør at vi spiller hverandre gode, forklarer Aspø.

Daniel Wold på hjemmekontoret i Oslo. Han mener e-sportsatsningen er en viktig sosial arena til å bli kjent med både kolleger og andre spillere i Telialigaen. Foto: Oda Hveem

Bygger nettverk – i og utenfor Capgemini

Kristian Flygel Aspø og Daniel Wold tror gamingmiljøet i Capgemini kan være viktig for rekruttering til selskapet, og en perfekt arena for nyansatte som vil finne et sosialt miljø på jobb.

– Gjennom spillingen har jeg møtt kolleger fra de ulike kontorene i Norge – og også folk fra kontoret i Danmark! Nettverksbyggingen begrenser seg heller ikke bare til Capgemini. Vi blir også kjent med dem som spiller for de andre selskapene i Telialigaen, forteller Wold.

Nå ønsker de seg flere spillere, både nybegynnere og erfarne:

– Det spiller ingen rolle hvilket nivå du er på. Planen er å danne flere lag som kan spille også i de lavere divisjonene. Tilbudet er heller ikke begrenset til League of Legends og CSGO. Vi har en egen discordkanal hvor du kan avtale kamper med kolleger som spiller Rocket League, Among Us og andre spill også, avslutter Aspø og Wold.

Har du lyst til å vite med om Capgemini E-sport? Send en e-post til niebuhr@capgemini.com

Game on! Foto: Oda Hveem