<teknologi>

Bedriftsidrett 2.0: Capgemini satser på e-sport

Er du Capgemini-ansatt og glad i å game? Nå kan du spille League of Legends og Counter-Strike Global Offensive med kollegene dine - og gå "all in" i e-sport!
in e
w
Lenke kopiert

Bedriftsidrett er gjerne forbundet med idretter som fotball, løping og squash. Nå har to Capgemini-ansatte tatt initiativ til å starte opp en satsing også på verdens raskest voksende idrett: E-sport.

– Vi har etablert to e-sportlag. Et i League of Legends (LoL) og et i Counter-Strike Global Offensive (CSGO). Det er fem spillere pluss noen innbyttere på hvert lag. I tillegg har vi en liten «heiagjeng» på ti personer som følger med på streaming og er med på trening når de ønsker. Lagene bruker 4-5 timer på trening og «kamp» hver uke, forklarer initiativtakerne Lars Niebuhr og Lars Snellingen.

Lars Niebuhr er en av initiativtakerne og leder nå League of Legends-laget. I ligaene konkurrerer de under navnet Capgemini. Foto: Oda Hveem

Bli kjent med kollegene dine gjennom e-sport

Niebuhr og Snellingen mener det bare var et spørsmål om tid før e-sport ble introdusert som en ny «bedriftsidrett», men at pandemien selvsagt har vært en pådriver. I motsetning til fotball og squash er jo dette en aktivitet som fint gjøres hjemmefra.

–Jeg merket at vi hadde behov for litt mer kommunikasjon med kolleger, gjøre noe kulturbyggene og kjekt sammen. Det er også veldig hyggelig å bli kjent med folk fra de andre Capgemini-kontorene, sier Niebuhr.

– Helt enig, det er et knallbra utgangspunkt for å være sosial på jobben. I tillegg er det jo et konkurranseelement her. Det er gøy å konkurrere sammen. Koble av og tenke på noe annet enn jobb, supplerer Snellingen.

Spillerne bruker 4-5 timer på e-sportsatsningen hver uke, og gjennom gamingen har de blitt kjent med ansatte på andre kontorer. Her fra Counter Strike: Global Offensive. Foto Oda Hveem

Ønsker flere jenter på e-sportlagene

Begge lagene deltar i en bedriftsliga under navnet Capgemini. LoL-laget deltar også i Telialigaen hvor de i kom på fjerdeplass i sin divisjon.

– Vi startet planleggingen i fjor høst, og klarte å samle nok folk til at vi kunne delta i ligaene som startet i februar og mars, sier Niebuhr, som har ansvar for LoL.

Initiativtakerne ønsker å takke ledelsen i Capgeminis Java-team for å bidra med oppmuntring og ressurser i oppstarten. Foreløpig er det flest utviklere, men også noen analytikere, som er med på de to lagene. De fleste er under 30 år og sitter på Capgemini-kontorene i Oslo, Bergen og Fredrikstad. Jenter glimrer foreløpig med sitt fravær, noe som snart endrer seg ifølge CSGO-ansvarlig Snellingen:

– Det er noen jenter som snuser litt på CSGO og har deltatt på treninger, så de er på vei. Vi ønsker flere jenter velkommen til lagene våre!

Lars Snellingen er ivrig gamer og rekrutterte flere utviklere CSGO-laget, som han er leder for. Foto Oda Hveem
Det er et knallbra utgangspunkt for å være sosial på jobben. I tillegg er det jo et konkurranseelement her.
Lars Snellingen
Hjemmekontoret har gaming-pc med to skjermer og interiør som inspirerer. Foto Oda Hveem

Store ambisjoner for e-sportsatsningen

Utviklere og analytikere tilbringer store deler av arbeidsdagen foran skjermen. Kan det gi Capgemini-lagene et konkurransefortrinn når det kommer til e-sport?

– Hehe, tja. I både LoL og CSGO må du være flink til å samarbeide, ta inn og håndtere mye informasjon, og alt foregår på engelsk. Dette er jo ting vi er godt kjent med fra arbeidshverdagen vår, uten at vi skal si at det gir oss et veldig stort forsprang på konkurrentene, sier duoen, som likevel innrømmer at ambisjonsnivået er høyt:

– Vi har planer om å gjøre opplegget større og mer profesjonelt. Kanskje reise rundt og konkurrere når verden åpner igjen. Dessuten ønsker vi å utvide med flere lag, så her er det bare å ta kontakt om du har lyst til å bli med! avslutter Lars Snellingen og Lars Michael Niebuhr.

Har du lyst til å vite med om Capgemini E-sport? Send en e-post til niebuhr@capgemini.com