<kompetanse>

Andreas Nesheim er kåret til Most Valuable Professional av Microsoft

Det blir ikke større og bedre enn å bli kåret til MVP av Microsoft. I Norge er det kun 44 stykker som har fått utmerkelsen, og nå er Andreas Nesheim hos Capgemini Norge med i den eksklusive klubben.
in e
w
Lenke kopiert

­ ­– Denne utmerkelsen betyr veldig mye for meg. Mine faglige forbilder har også vært Microsoft MVP, og de har vært en stor inspirasjon.  Det er også veldig kjekt å bli anerkjent på Microsoft-nivå, at de har lagt merke til mitt faglige engasjement for .NET MAUI., forteller Andreas Nesheim som er senior softwareutvikler hos Capgemini i Stavanger.

Helt fra han var liten har han elsket å holde på med PC-er og skape nye ting. Han kaller seg en tech-nerd som elsker mobilutvikling, så det er kanskje ikke så rart at det ble .NET MAUI. som ble hans lidenskap.

 

– Jeg synes det er veldig tilfredsstillende å lage noe selv, fra bunnen av. I likhet med en byggingeniør som kan peke på noe å si «den har jeg laget», synes jeg det er veldig stas å vise fram app-er eller systemer som jeg har laget. I tillegg ønsker jeg å dele min kunnskap med andre, og senke terskelen for andre å komme inn på dette fagfeltet, forteller Andreas.

 

Delingskultur for .NET MAUI.

Delingskultur har alltid vært viktig, og for seks år siden startet han derfor bloggen https://www.andreasnesheim.no/ hvor han blant annet la ut hobbyprosjekter. De første årene publiserte han to-tre innlegg i året, men etter at en tidligere kollega, som også var en Microsoft MVP, utfordret ham til å satse på å bli nominert, gikk bloggaktiviteten i været.

– Jeg har aldri likt å holde foredrag på store scener, så jeg måtte finne min måte å bli synlig i fagmiljøet. Det betydde at jeg måtte jobbe målrettet med bloggen, og dele videre på Twitter og LinkedIn. Heldigvis hadde jeg hatt god støtte fra arbeidsgiveren min, slik at jeg det siste året har kunnet jobbe med dette målet for øyet, forteller han.

Andreas Nesheim setter pris på det sterke fagmiljøet for Microsoft-utviklere i Capgemini Norge. (Foto: Tor-Olav Berntzen)

Veien til Microsoft MVP

Sammen med mentoren sin, Niall Merrigan i Microsoft, la han en plan og en liste over emner han hadde lyst til å skrive om. Han har brukt rundt tre kvelder i uka på bloggen det siste året.

– Jeg er jo litt mer enn gjennomsnittlig interessert i dette fagfeltet, så jeg sitter på kveldstid og leser artikler om ny teknologi, utvikler og tester ulike prosjekter på pc-en og så skriver det ut legger det ut på bloggen. Så i stedet for å slappe av i sofaen med Netflix, så tar jeg opp laptop-en fordi jeg synes det er gøy, forteller han.

Han drives av kreativ oppgaveløsning, og liker å utfordre seg selv på å finne nye og bedre løsninger.

– Jeg kan bli veldig inspirert av ting jeg ser og opplever i hverdagen. Det kan for eksempel være en app som kan vise hvor den nærmeste miljøstasjonen er. Både interessant for meg, men kanskje det kan være til hjelp for noen andre også. Og når jeg får tilbakemelding fra folk som også bruker den, og som faktisk ikke hiver tomflaskene i søpla, synes jeg er veldig tilfredsstillende.

– Innimellom kan jeg tenke at jeg legger ut noe som er altfor enkelt og basic, men jeg får masse tilbakemeldinger på at det var nyttig, og har hjulpet folk. Det synes jeg er veldig kjekt. Jeg vil gjerne bidra tilbake, og være den fagkilden som jeg trengte da jeg var nyutdannet.

Andreas Nesheim har tatt en liten pause fra bloggen etter at han ble kåret til Microsoft MVP, men planen er at han skal fortsette å blogge og dele sin kunnskap.

– Det blir kanskje litt mer erfaringsbaserte innlegg framover. Nå har jeg fått litt mer selvtillit og har bevist at jeg har fagkompetansen, sier han.

Dette sier Niall Merrigan, Account Technology Strategist i Microsoft:

«Microsoft Most Valuable Professional er, som navnet tilsier, våre mest verdsatte fagfolk. De gir av sin tid til å skape og styrke fagmiljøer, og fungerer som tekniske ledere for å hjelpe andre til å forstå, bruke og få det beste ut av Microsoft-teknologier.

Globalt er det rundt 3200 MVP-er som dekker bredden av Microsoft-teknologiene, i Norge er det bare 44 personer som har fått denne utmerkelsen.

Andreas har bidratt til Microsofts utviklermiljø, og bruker gjerne av sin tid for å gjøre ting enklere for utviklere over hele verden; ved dele tips, triks og sin innsikt i .NET MAUI. Han legemliggjør virkelig Microsofts misjon om å styrke både enkeltpersoner og hele organisasjoner over hele verden, slik at de oppnår mer.»

 

Andreas’ 4 råd for å bli en Microsoft MVP

  1. Ha en ekte interesse for fagfeltet.
  2. Ha en arbeidsgiver som ser deg og ditt potensiale, og som gir deg mulighet til å utvikle deg faglig. Capgemini Norge har et sterkt fagmiljø, med et Community of practice for Microsoft-utviklere, som utforsker ny teknologi, ser eventer og diskuterer faget sammen.
  3. Kom i kontakt med fagmiljøet. Jeg brukte Tech Twitter ganske mye, der er det lett å komme i kontakt med folk, følge dem og bli integrert i fagmiljøet. Jeg har blant annet hatt stor glede av å følge både Scott Hanselman, som er blitt en wholesome dad-figur i utviklermiljøet fordi han er veldig oppmuntrende og støttende i sine tilbakemeldinger, og David Fowler.
  4. Finn din måte å være synlig. Er du komfortabel med å stå på en scene, er det lurt å starte med faglunsjer hvor du deler erfaringer med kolleger. Her i Capgemini kan du også bidra på online-konferanser og den store Exchange-fagdagen vår. Hvis du ikke trives på en scene, kan du starte en blogg eller dele det du jobber med på en GitHub-konto.

Hold deg oppdatert og bli inspirert i Capgeminis blogg, Medium. Se den her!