<teknologi>

Accelerate-programmet ble suksess fra første dag: – Nå jakter vi nye kandidater

Har du noen års erfaring innen utvikling og skytjenester, stor arbeidskapasitet og et sterkt ønske om å bli en av Capgeminis spydspisser innen teknologi og digitale reiser? Snart er det nytt opptak av kandidater til Accelerate-programmet.
in e
w
Lenke kopiert

– Det er en enorm etterspørsel i markedet etter kvalitetskompetanse innen utvikling og Cloud. Den teknologiske utviklingen foregår i et rasende tempo og syklusene til digitalisering beveger seg raskere og raskere. I Capgemini er det viktig at vi til enhver tid har ansatte som besitter den kompetansen våre kunder etterspør, sier Kristine Stiansen Neset, direktør i Capgemini og leder av Accelerate-programmet.

Hun forklarer at trender og bevegelser i de ulike fagmiljøene var et viktig element da Accelerate-programmet ble etablert og vil være førende for å utvikle Accelerate videre.

– Digitalisering handler om å integrere teknologi i alle delene av en bedrift. Accelerate gjør deltakerne rustet til å komme tettere på kunden, de vil enklere forstå deres behov og lærer seg å presentere det riktige budskapet i ulike deler av organisasjonen. Den digitale reisen handler om å ta i bruk de nye digitale løsningene som videreutvikler, legger til rette for vekst, og som samtidig sørger for god sikkerhet for kundene våre, sier hun.

– Vi skaper nye ledere

Accelerate gir en unik mulighet for nettverksbygging på tvers av byer i Norge. Det er gjennom god lagånd, inspirasjon og samspill utviklingen skjer best.

– Deltakerne i programmet skal ikke bare bli flinkere teknisk, men også innen sikkerhet, arkitektur, storytelling og samarbeid. Dette er områder vi jobber mye med. Kunnskapen og ferdighetene deltagerne sitter igjen med er nøkkelen til suksessfull kompetanseutvikling. Vi skaper nye ledere, sier Kristine Stiansen Neset.

Kandidatene rekrutteres både internt og eksternt.

– Vi ser først og fremst etter kandidater som har 2 til 6 års erfaring, og som har det tekniske fundamentet på plass. Det viktigste er at du er fremoverlent og har god arbeidskapasitet. Programmet er krevende, men kan virkelig sette fart på karrieren din, sier hun.

Vil du bli en av de 40 nye deltakerne? Les mer og søk her!

Accelerate gir tre års erfaring på 18 måneder

Programmet går over 18 måneder og første kull hadde oppstart 1. mars i år. En av de 23 første kandidatene er Software Engineer Thomas Kvernevik. Hans dom etter de første månedene?

– Kort og godt fenomenalt! Jeg gleder meg til hvert kurs og utfordring. Spesielt inspirerende er det at flere av bransjens klokeste hoder, som finnes internt i Capgemini, bidrar med sin kunnskap og erfaring underveis, sier han.

Capgemini startet opp Accelerate programmet i mars 2021 med 23 deltakere fra kontorene i Oslo og Fredrikstad. Foto Oda Hveem

Selv om det er første gang programmet gjennomføres, har han inntrykk av at det er godt gjennomtenkt.

– Opplegget er skreddersydd for maksimal læringsoppnåelse. Jeg vil tro de 18 månedene med ekstra innsats tilsvarer omtrent tre års ekstra arbeidserfaring.

– Samtidig utvider vi nettverket vårt og vi får verdifull ledertrening. At opplegget fremmer personlig utvikling i tillegg til datateknisk utvikling er noe jeg setter høyt, forteller Kvernevik.

– Vi i IT-bransjen er bortskjemte

Foruten en forutsetning om en gitt eksamen før kursstart, forteller Thomas Kvernevik at nye kandidater må være forberedt på å sette av ekstra timer i uken til egenlesing og forberedelser til eksamen og kurs.

– Temaene er interessante og aktuelle, så for min del er dette gledelige lesestunder. Vi i IT-bransjen er bortskjemte med at hodene våre hele tiden må spisses for å holde tritt med utviklingen, noe som gjør vi får innholdsrike og spennende dager, sier han.

Gjennom Accelerate-programmets første måneder har Thomas Kvernevik selv beveget seg litt utenfor komfortsonen.

–  Ledermodulen krever at man går inn i seg selv, og det er definitivt utfordrende. Det samme gjelder HomeLab, hvor vi fikk utdelt hver vår microserver og switch for å sette opp et hands-on-lab-oppsett. Det innebar mye nytt for min del, med oppsett av nettverk, infrastruktur, hardware og virtuelle maskiner. Jeg ser definitivt at dette vil komme til nytte i fremtidige prosjekter hvor kunden ønsker en hybrid- eller full overgang til skyløsning.

– Da har jeg en hands-on-erfaring som er gull verdt, mener han.

Jakter nye kandidater til Accelerate

Neste Accelerate-program har oppstart 1. januar, og Kristine Stiansen Neset gleder seg til å bli kjent med de nye kandidatene.

– Dette pilotprogrammet har vært for ansatte i Oslo og Fredrikstad, men fra og med kommende program åpner vi for resten av lokasjonene våre også, det vil si Stavanger, Bergen, Trondheim og Sandefjord. I tillegg øker vi antallet kandidater til 40, hvor omtrent like mange skal rekrutteres internt som eksternt, sier hun.

– Jakten på dyktige og ambisiøse kandidater er i gang!

Mange av kandidatene befinner seg midt i den hektiske etableringsfasen av livet. Kristine Stiansen Neset lover at Capgemini legger til rette for at programmet allikevel kan gjennomføres, noe som bekreftes av Thomas Kverneland:

– Jeg hadde i utgangspunktet forberedt meg på at all læring skulle gjøres i fritiden, og ble gledelig overrasket da det viste seg at vi blir frikjøpt noe av tiden fra kundeprosjekter for å delta på Accelerate. For meg med to små barn passet dette veldig bra, sier han og avslutter med følgende beskjed til potensielle, nye kandidater:

– Accelerate-programmet er et balansert program basert på bransjens behov nå og i fremtiden. Etter atten måneder blir du en enda bedre bidragsyter for kundene våre, du setter fart på egen karriere, og blir kjent med masse flotte folk i Capgemini-systemet. Du kommer til å elske det!