<kompetanse>

Utviklerpraten med Julie Katrine

Som utvikler er det viktig å forklare på en måte som alle forstår, sier dataingeniør og software engineer i Microsoft-teamet i Capgemini Julie Katrine Høvik.
in e
w
Lenke kopiert

Hva jobber du med nå?

Jeg jobber med utvikling av interne nettsider, og interne systemer i en offentlig institusjon. Jeg sitter i to prosjekter, det ene er videreutvikling av et helt nytt system som bruker .NET Core backend og React Redux frontend. Det andre er et større prosjekt hvor vi jobber med å oppgradere systemer, og fornye eldre løsninger. Her bruker vi hovedsakelig .NET Framework.

Hvilket prosjekt har vært det mest spennende å jobbe med i løpet av din tid i Capgemini?

I et ene prosjektet jeg jobbet i lagde jeg en felleskomponent i React Redux som ble gjenbrukt gjennom hele prosjektet. Det var en artig ting å utvikle. I tillegg var det gøy å se hvordan komponenten kunne gjenbrukes på så mange forskjellige måter. Den endte opp med å være en stor del av utseende og utformingen av nettsiden vi lagde. Det var kanskje spesielt gøy siden det var det første prosjektet jeg jobbet i.

Hva skulle du ønske du kunne løse eller utvikle?

I dag er det så mye som kan løses med teknologi og det er mange problemstillinger i samfunnet som har blitt løst på den måten. For min del tenker jeg det hadde vært spennende å jobbe på et prosjekt som tar for seg barnefattigdom. For eksempel ville jeg utviklet en app som gjør det enklere for folk å gi penger til gode formål og vite at pengene kommer frem og går til de riktige folka – se hele produksjonskjeden og hvordan pengene blir distribuert.

Hva er din store styrke som utvikler?

En av mine styrker er nok god kommunikasjon med kunden. Som utvikler er det viktig å forklare på en måte som alle forstår. Det er noe jeg har mye fokus på. Det er også viktig å lytte til hva kunden ønsker. Det er ikke alltid kunden vet hvilke alternativer som finnes, og da ber de ofte til den løsningen de vet at finnes, eller tror er enklest. Det er derfor viktig å utfordre de litt på det, så kanskje man finner en løsning hvor de får et bedre resultat som er enklere, raskere og billigere å utvikle. Det er viktig å sikre at man utvikler det kunden faktisk vil ha.

Hva er den verste myten om utviklere?

Jeg tror at noen tenker at vi jobber veldig teoretisk, men jobben vår er faktisk er veldig praktisk. Hvis vi skal lage en nettside med masse funksjonalitet, så begynner vi jo fra ingenting også utvikler vi noe som man kan se og bruke til noe. Det syns jeg er ganske kult! Mange tror nok også at vi jobber med ting som er tørt, ensformig og kjedelig. Men det syns jeg ikke. Vi leverer funksjonelle deler flere ganger i måneden, og da ser man fremgang hele tiden. Det er veldig artig! I tillegg jobber vi i team, gjennom samarbeid, jeg tror mange tror at vi alltid sitter og jobber helt alene. Vi har også veldig mye frihet.

Hva er din største seier som utvikler?

Jeg hadde en periode da jeg måtte sette meg inn i veldig mye forretningslogikk på ganske kort tid og deretter utvikle en løsning som skulle utføre denne forretningslogikken. Det var en ganske utfordrende periode, men det gikk til slutt! Man lærer ganske mye om den arbeidsplassen man sitter på, og får mye forskjellig domenekunnskap når man er konsulent. Man setter seg godt inn i det andre folk jobber med og lærer veldig mye nytt. Både teknisk og ikke-teknisk. Det syns jeg er veldig spennende.

Hva liker du med å jobbe som utvikler i Capgemini?

Jeg syns det er kult at vi har et så bra fagmiljø. Det er alltid mange å lære av. Det er folk som sitter med mye kompetanse innenfor ulike felt, så man har alltid noen man kan spørre uansett hva det er man lurer på. Om de ikke alltid kan svare på det du lurer på, så er det alltid noen som er engasjert i å finne ut av det sammen med deg. Det syns jeg er kult. Vi bruker også mye teams for å kommunisere, der man kan spørre om ting eller vise frem noe man har testet ut. Jeg opplever at folk hiver seg på samtalen og er veldig gira.

Jeg var jo også med i IgnITe-programmet vårt, som har veldig bra kursoppsett. Man får kurs innen veldig mye forskjellig – både salg og presentasjonsteknikk, men også tekniske kurs som Software Design Patters og ReactJs. Dette danner et veldig bra sosialt miljø med de andre som er nye her. Det er fint å ha flere som er i samme situasjon som man kan bli kjent med.

Det er generelt veldig sosialt i Capgemini! Man kan bli med på mye både faglig og ikke-faglig. Som for eksempel miljøgruppa, trening, vinklubb eller Code dojos, hackatons eller MeetUps. Vi har mye forskjellig!

Møt også: Software engineer Sofie Elisabeth Johnsen

 

Fakta

Navn: Julie Katrine Høvik

Utdannelse: Dataingeniør, OsloMet

Stilling: Software Engineer i Microsoft teamet

Arbeidserfaring: 1,5 år i Capgemini